Varkenshouderij

Nieuws 181 x bekeken

Bleker: opslagregeling vlees is nog geen gelopen race

Berlijn – De invoering van een particuliere opslagregeling voor varkensvlees is nog geen gelopen race. Dat zei staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in gesprek met journalisten in Berlijn bij de Grüne Woche.

Gisteren had Bleker overleg met de minister-president Kris Peeters van Vlaanderen. De twee bewindslieden zijn voor een opslagregeling om de door lage prijzen geteisterde markt er weer bovenop te helpen, ”we hebben afgesproken samen onze collega’s de EU-commissaris voor dit plan te winnen.”

”Maar dat is zeker nog geen gelopen race.” Frankrijk, Oostenrijk en Ierland zijn voorstander, maar de positie van Duitsland is nog onduidelijk.

De invoering van de opslagregeling is een bevoegdheid van de EU-commissaris. Bleker verwacht dat als veel lidstaten daarvoor zijn hij kan worden overtuigd. Komende dagen heeft Bleker gesprekken met de landbouwministers van diverse lidstaten over de crisis en de opslagregeling.

Zijn Duitse collega Aigner hoopt hij ervan te overtuigen dat vlees dat aanvankelijk verdacht werd van dioxinevervuiling maar weer is goedgekeurd, nog niet op de markt moet worden gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.