Varkenshouderij

Nieuws 195 x bekeken

Bleker maakt geen haast met positieflijst te houden dieren

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (ELI) maakt voorlopig geen haast met het opstellen van een positieflijst van dieren die gehouden mogen worden. De lijst bevat ook criteria hoe de dieren gehouden dienen te worden.

Bleker zegt momenteel een conceptbesluit te bekijken, dat nog door zijn voorganger Gerda Verburg ter inspraak is gelegd. Deze lijst heeft alleen betrekking op zoogdieren.

Op een niet nader aangeduid tijdstip zegt Bleker dit conceptbesluit voor te leggen aan de Kamer, alsmede “een eerste proeve van een lijst met dieren, behorende tot soorten die op de positief[lijst] zouden kunnen worden geplaatst”, schrijft de staatssecretaris met enige voorzichtigheid.

De positieflijst is verankerd in de Wet dieren, die nu voorligt in de Eerste Kamer en per 2013 zou moeten ingaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.