Varkenshouderij

Nieuws 195 x bekeken 1 reactie

Biggenprijzen op Duitse markt dalen naar 40 euro en minder

Bonn- De biggenprijzen op de Duitse markt leveren deze week rond de 2 euro per dier in.

Dat constateert landbouwmarktbureau AMI. De markt blijft onder druk staan door de stokkende afzet van vleesvarkens als gevolg van de nasleep van de dioxine-affaire. De hoge voerkosten speelden bij voorbaat al een negatieve rol voor de aankoopbereidheid bij de vleesvarkenshouders. AMI signaleert een prijsniveau dat in de richting van de 40 euro per big van 28 kilo zakt. De nieuwsdienst van het Raiffeisenverband ziet eerder prijzen die bij de 39 euro liggen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    zakken die handel, gaan ze niet weg prijs naar beneden, als er vraag is willen ze ook steeds meer, dus de nvv prijs moet ook flink in de min, ze kijken toch altijd naar de duitsers moeten ze nu ook doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.