Varkenshouderij

Nieuws 147 x bekeken

Zichtstallen trekken in 2010 fors meer bezoekers

Overloon - In 2010 hebben zo'n zeventigduizend mensen een bezoek gebracht aan de zichtbedrijven van Varkens in Zicht.

Dat zijn er tienduizend meer dan in 2009, meldt de gelijknamige stichting. Vooral het feit dat burgers gratis en zonder afspraak kunnen komen kijken, wordt gewaardeerd, aldus de stichting. In 2010 zijn er ook nieuwe vlaggen en welkomborden geplaatst bij de zichtbedrijven, waardoor het voor burgers nog duidelijker moet worden dat ze er varkens kunnen kijken.

In het afgelopen jaar zijn er twee nieuwe zichtstallen geopend, in Vinkel en Zijtaart. Daarmee is het aantal zichtbedrijven gegroeid tot vijftien. Komend jaar moet ook een nieuw bedrijf in Melderslo worden geopend. Het accent ligt nu nog vooral op de provincie Noord-Brabant. Varkens in Zicht zou graag meer zichtbedrijven zien in het Noorden, Oosten en Westen.

De stichting wordt bij het werk financieel ondersteund door het Productschap Vee en Vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.