Varkenshouderij

Nieuws 307 x bekeken 4 reacties

Varkens omgekomen door brand

Bakkeveen – Door een brand in een varkensschuur van een boerenbedrijf in het Friese Bakkeveen zijn woensdagochtend tussen 150 en tweehonderd varkens om het leven gekomen.

Dat meldde de politie. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het achterste gedeelte van de schuur brandde uit. Een nabijgelegen boerderij liep geen schade op.

Volgens de politie hadden de eigenaren van de varkens nog gekeken, of ze de beesten konden redden. "Maar de rookontwikkeling was al te hevig." De varkens zijn vermoedelijk door verstikking om het leven gekomen.

In totaal waren er negenhonderd varkens in de schuur. De rest heeft de brand overleefd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat een kop weer, lees zelf het artikel nog eens goed door redactie

 • no-profile-image

  Zandboer

  Het zou de redactie sieren als ze dan in de kop niet van 900 spreekt. De gemiddelde zal met 900 gaan leuren, terwijl het er gelukkig veel minder zijn. Van een eigen sectorgerelateerd dagbladorganisatie vind ik dat deze dit soort "negatieve' koppen beter uitzoekt. De beeldvorming zal bij de matige lezer helemaal de verkeerde kant op gaan.

 • no-profile-image

  Redactie heeft het gelezen

 • no-profile-image

  The show goes on, en de dieren zijn keer op keer de pineut! Dit is al de zoveelste stallenbrand in het verzengende jaar 2010. Zal ook wel weer aan kortsluiting in een ondeugdelijke elektrische installatie liggen. Bussiness as usual! En Zandboer, definieer jij de 'matige lezer' dan eens. Een dier is een dier, ongeacht of het er nou ééntje is of een veelvoud daarvan. Stallen horen gewoon niet te kunnen branden. Punt, uit!

Of registreer je om te kunnen reageren.