Varkenshouderij

Nieuws

Tönnies vrijgesproken van vleesfraude

Essen- Vleesconcern Tönnies is door het Landgericht Essen vrijgesproken van een aanklacht voor fraude met gehakt.

Het Duitse bedrijf zou volgens de aanklacht 30 procent in plaats van 45 procent rundvlees hebben verwerkt in gemengd gehakt. Het Landgericht meent dat mogelijk wel sprake is geweest van een overtreding van de levensmiddelenwet, en wel omdat verkeerd is geëtiketteerd op de producten. De langjarige zaak was door het openbaar ministerie aangespannen door een ex-bedrijfsleider die als ‘klokkenluider’ Tönnies beschuldigde van manipulaties met de weeginstallaties, fraude en omkoping. Daarvan is alleen de etikettenkwestie overgebleven, zo kan worden opgemaakt uit de visie van het Landgericht in Essen.

Of registreer je om te kunnen reageren.