Varkenshouderij

Nieuws 192 x bekeken 1 reactie

NBHV doet proef met modernere varkensnotering

Loenen aan de Vecht – De Utrechtse beurscommissie en de veehandelarenbond NBHV gaan vanaf januari intern proefdraaien met een modernere varkensnotering.

Alle erkende varkenshandelaren die willen, kunnen meedoen, meldt NBHV-sectorvoorzitter Varkenshandel Cees Oostrom. Een klein aantal draait al mee en dient bijvoorbeeld op vrijdagmiddag de prijs al in via e-mail.

Het huidige noteringssysteemwerkt op zich goed, maar is na veertig jaar wel aan modernisering toe, volgens Oostrom. Vooral het feit dat de handelaren op vrijdagavond – na een week waarin ze er al zeventig tot tachtig uur op hebben zitten – uit het hele land fysiek naar Montfoort moet komen om daar de notering vast te stellen, is niet meer van deze tijd, meent hij. ”We leven met internet en e-mail; dat moet anders kunnen.”

Oostrom hoopt ook dat de prijs eerder bekend gemaakt kan worden dan vrijdagavond om tien uur. Ook naar aanpassing van de koppelgrootte (nu honderd stuks) zal worden gekeken.

Wanneer de nieuwe notering klaar is, kan Oostrom niet zeggen. Uiteindelijke doel is een zo reëel mogelijke, breed gedragen prijs, met zo veel mogelijk inspraak. ”De notering moet niet alleen afhangen van vijf leden van de beurscommissie.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wie handeld nog op de beurs ???? Stomme boeren dan..... Pak de NVV notering en er is duidelijkheid voor beide partijen

Of registreer je om te kunnen reageren.