Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Fransen vermelden herkomst varkensvlees

RENNES – Franse fabrikanten van vleeswaren en traiteurproducten gaan voortaan het land van herkomst van het door hen verwerkte varkensvlees op de verpakking vermelden.

De organisatie voor de vleeswarenindustrie Fict heeft daarover een akkoord bereikt met het varkensschap Inaporc. De bond van varkenshouders FNP schort zijn acties voorlopig op maar houdt de vinger aan de pols.

Franse varkenshouders voeren al tijden actie voor een betere vermelding van de herkomst van vlees met als bedoeling dat er meer varkensvlees uit eigen land wordt verwerkt. De laatste weken hebben groepen varkenshouders onder meer actie gevoerd bij het vleeswarenbedrijf Jean Caby, onderdeel van het Spaanse Campofrio, en bij enkele grote supermarkten.

De Fict lijkt nu aan hun wensen tegemoet te komen door een overeenkomst te sluiten met Inaporc. “Dat is een overwinning voor de Bretonse fokkers, hun producentenorganisatie en ook voor Inaporc die zijn basis versterkt weet door dit akkoord met een belangrijke speler,” denkt de organisatie van vleesproducenten UGPVB in Bretagne, verreweg het belangrijkste varkensgebied van Frankrijk.

De nationale organisatie van varkenshouders FNP juicht het akkoord eveneens toe maar "blijft wel waken over de toepassing ervan". Volgens voorzitter Jean-Michel Serres “hebben we nu wel gezien dat een vriendelijke druk van bondszijde ervoor kan zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tja dit is een domper voor de nederlandse varkensindustrie. Ons vlees is kwalitatief niets. Water en antibiotica.

Of registreer je om te kunnen reageren.