Varkenshouderij

Nieuws 263 x bekeken

Europese varkenssector spreekt over toekomst

Brussel - Op initiatief van de Belgische minister-president Kris Peeters wordt vandaag in Brussel de problematiek besproken in de Europese varkenshouderij.

Doel van de Europese reflectiedag over de varkenshouderij- en varkensvleessector is om overzicht te krijgen van de situatie in de varkenshouderij in de verschillende lidstaten. Ook komt daarbij de wijze waarop in de verschillende landen problemen zijn opgelost aan de orde. Ook wordt de dag gebruikt om gezamenlijk te denken over de toekomst van de varkenshouderij in Europa. In totaal nemen 180 beleidsmakers, experts en vertegenwoordigers van de sectorganisaties van de 27 lidstaten deel aan de reflectiedag.

"Minister-president Kris Peeters geeft met deze reflectiedag, een signaal dat hij zijn verantwoordelijk als bevoegde minister voor landbouw niet alleen op Vlaams, maar ook op Europees niveau wil opnemen. Hij wil samen met zijn collega-ministers op Europees niveau zoeken naar instrumenten om een duurzaam lange termijn perspectief uit te bouwen voor de varkensvleessector", aldus het Vlaamse ministerie van landbouw. De conclusies van de bijeenkomst worden vanavond verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.