Varkenshouderij

Nieuws

Denen willen elektronische neus berengeur ontwikkelen

Kopenhagen – De landbouwfaculteit van de universiteit van Kopenhagen wil met een partner uit het bedrijfsleven een elektronische berengeurdetector ontwikkelen. Het project met een beoogde looptijd van drie jaar wordt deels gefinancierd uit een overheidsfonds.

De Deense onderzoekers erkennen dat het geen simpele opgave wordt, maar achten de kans op succes groot. Soortgelijke projecten elders in Europa hebben nog geen concrete resultaten opgeleverd.

Het pessismise dat een dergelijke detector ooit kan worden ontwikkeld is toegenomen, bleek vorige maand op een door het Duitse landbouwministerie georganiseerd seminar met deelnemers uit de vleessector in Berlijn.

Woensdag werd bekend dat de Europese varkenssector in 2018 wil stoppen met het castreren van beerbiggen om berengeur tegen te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.