Varkenshouderij

Nieuws 232 x bekeken

De Hoeve nu ook in zonne-energie

Eindhoven – De Hoeve BV, de organisatie waarbinnen ruim 160 varkensboeren samenwerken en produceren onder Milieukeurlogo, heeft een samenwerkingscontract gesloten met het Eindhovense bedrijf Suncycle.

SunCycle is ontwikkelaar en producent van een nieuw soort zonnepanelen met een hoger rendement. De samenwerkingsovereenkomst behelst een proefproject en verdere opschaling van de toepassing van zonnepanelen op varkensstallen. Volgend jaar start het proefproject op een bedrijf in Deurne met 500 vierkante meter zonnepanelen. Als alles goed gaat wordt het proefproject in 2012 en 2013 uitgebreid tot een totaal oppervlakte van 100.000 vierkante meter zonnepanelen op verschillende bedrijven in de regio Zuidoost -Brabant.

Het proefproject draagt de naam Asore (Agro Solar Realisatie). Het wordt breed gedragen door verschillende partijen. De partijen vormen het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE). Verder zijn de provincie Noord-Brabant, de Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant, de gemeente Deurne en TNO betrokken. Het pilotproject kost 530.000 euro. Hiervan wordt 180.000 euro door SunCycle gefinancierd. De rest komt van de andere partners. SunCycle verwacht dat de stroom die wordt opgewekt op termijn qua kostprijs kan concurreren met de prijs van grijze stroom.

Of registreer je om te kunnen reageren.