Varkenshouderij

Nieuws

Britse varkensslacht stijgt

Londen – De Britse varkensslacht is vorige maand uitgekomen op 784.000 dieren, zes procent meer dan een jaar eerder.

Gemiddeld werden in november per week 196.000 varkens geslacht, het hoogste niveau in twee jaar tijd. De productie van varkensvlees lag met 65.000 ton eveneens zes procent hoger op jaarbasis.

Dat blijkt uit de maandelijkse slachtstatistieken van het plattelandsministerie Defra. Het gemiddelde geslacht gewicht van varkens zakte iets in naar 79,1 kilo vergeleken met 79,4 kilo in oktober maar 78,9 kilo in de maand daarvoor.

De slacht van schapen en lammeren vertoont echter precies het tegenovergestelde beeld. Hier ging het in november om 1.198.000 dieren, weer drie procent minder dan een jaar geleden en het laagste peil voor deze maand in jaren. De productie van lams- en schapenvlees was met 27.000 ton ook drie procent lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.