HVG2019

 

Sprekers

 Han Swinkels

Han Swinkels, Interim manager VIC Sterksel 2015 en Lector duurzame veehouderijketens 2012-2015, Dagvoorzitter 

Han Swinkels heeft Dierwetenschappen in Wageningen en Blacksburg (VS) gestudeerd. Na zijn studie heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan in de Agro&Food-sector met specialisatie in de dierlijke sectoren. Ruim 13 jaar werkte Han in diverse functies voor de business units Livestock Research en Food&Biobased Research van Wageningen Universiteit en Research centrum. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij ZLTO en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig adviseur voor bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, waar hij in onderlinge samenwerking en met betrokkenheid van maatschappelijke organisaties duurzame vernieuwingen realiseert in de Agro&Food-sector, met focus op de veehouderijketens.

 

 

Jackson He
Jackson He, Co-founder & CEO Yingzi Technology Ltd.
Co-founder & CEO of Guangzhou Yingzi Technology Ltd. (2018~)
General Manager of Intel APAC R&D Ltd.(2011~2017)
Served at Intel Corporation for nearly 23 yrs, held senior positions in multiple divisions in both US and China(1995~2018)
Member of ICT Expert Committee of Shanghai Municipal Government (2017~2020)
Founder of China Open Source Cloud League (2012-2016)
Named Top 10 Leaders of China Cloud Computing in 2016
Intel rep of standard bodies at OASIS、DMTF、WS-I (2000-2004)
Received Ph.D. and MBA from University of Hawaii (1994 &1995)
   
 Marieke de Ruyter

Marieke de Ruyter-de Wildt, Director AgriPlace & Founder The Fork

Met de snelle groei van duurzaamheidsinitiatieven, normen, meetpraktijken en geconsolideerde indicatorenlijsten, is er een verrassend gebrek aan gegevensbeheer in de wereldwijde voedselketens. Na 13 jaar verzamelen, analyseren en evalueren van duurzaamheidsgegevens, heb ik mijn focus verlegd naar efficiënt gegevensbeheer. Als directeur AgriPlace heb ik 2 ambities voor de komende 20 jaar:

  • Vereenvoudig de gegevensinvoer op bedrijfsniveau. Dit betekent het koppelen van data binnen de keten om dubbele gegevensinvoer te vermijden.
  • Verhoog het gebruik van gegevens voor verbeterde werkwijzen. Dit gaat inderdaad over Big Data en datamining. Het gaat erom gegevens betekenisvol te maken voor alle soorten boeren: groot, klein, low-tech, cloud-gestuurd, gespecialiseerd of sterk gediversifieerd.

Gebruikersgestuurde gegevensverzameling, eigendom van boeren en direct delen binnen relevante netwerken, dat is wat de huidige ontwikkelingen kunnen brengen voor wereldwijde voedselketens. AgriPlace zal dit versnellen.

   
Lenny van Erp

Lenny van Erp, Lector Precision Livestock Farming HAS

Lenny van Erp is landbouwkundig ingenieur en doctor in de diergeneeskunde. Ze is gespecialiseerd in gedrag en gezondheid van landbouwhuisdieren en houdt zich vooral bezig met projecten op het gebied van precision  livestock farming (veehouderij, data en technologie). Haar promotieonderzoek richtte zich op individuele verschillen in stress responses van varkens.

   
Ti van Sprang

Tim van Sprang, Dierenarts Slingeland Dierenartsen

Na zijn afstuderen aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht in 2013, begon Tim van Sprang bij Lintjeshof als varkensdierenarts. De voorkeur voor de varkens diergeneeskunde werd voor de studie al bepaald door een bijbaan op een groot zeugenbedrijf in Sint-Michielsgestel. Al tijdens de studie ontstond een bijzonder interesse in het grensvlak tussen technologie en varkensgezondheid. Na afstuderen heeft Tim van Sprang zich hier verder in verdiept en na zijn overstap naar Slingeland Dierenartsen in Varsseveld is hij ook begonnen met de implementatie van deze technieken bij zijn varkenshouders.

In de presentatie op dit symposium zal Tim van Sprang ingaan op 3 aandachtsgebieden waarop op dit moment de meeste technologische ontwikkelingen gaande zijn. Hoestmonitoring d.m.v. een continu systeem of verschillende mogelijkheden die de mobiele telefoon hierin biedt. Individuele diermonitoring met camera’s met de verschillende toepassingen hiervan. Denk daarbij aan activiteit of lichaamstemperatuur. Als laatste zullen we bespreken welke systemen er in ontwikkeling zijn om dieren te wegen en welke rol dit kan gaan spelen in het gezondheidsmanagement.

   
Trudy

Trudy van der Ven-Verschuuren, Westfort

In 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts, waarna ik in de praktijk ben gaan werken. Dat heb ik 2 jaar met veel plezier gedaan. Vervolgens kwam de uitdaging van boerderijcoach op mijn pad. Als boerderijcoach ben ik in dienst van Westfort Vleesproducten en zet me met name in voor de varkenshouders van Keten Duurzaam Varkensvlees.  Als adviserend dierenarts help ik hen de diergezondheid te optimaliseren. Momenteel ligt mijn focus op het managen van projecten, zoals het implementeren van Smart Farming en het verminderen  van het aantal ingrepen door het gebruik van elektronische oormerken.

 

 

Angelique van den Hoogen

Angelique van den Hoogen, Westfort 

Na mijn afstuderen als dierenarts in 2014 ben ik begonnen bij PorQ. Hier begeleidde ik samen met Manon Houben 40 varkensbedrijven binnen het Effort project. Toen dit project was afgerond ben ik bij de faculteit diergeneeskunde gaan werken en heb ik 15 varkens- en 15 vleeskuikenbedrijven begeleid binnen het i-4-1-health project. Beide projecten waren gericht op het reduceren van het antibioticagebruik door het verbeteren van het bedrijfsmanagement en infectiepreventie maatregelen.
Sinds oktober 2018 werk ik als boerderijcoach bij Westfort Vleesproducten. Vanuit hier ondersteun ik de varkenshouders die deelnemen aan Keten Duurzaam Varkensvlees, met name op het gebied van diergezondheid.

   
Thomas Madsen

Thomas Madsen, founder iQinAbox

Thomas Nejsum Madsen is educated at University of Copenhagen and holds a PhD in field “Herd Management”. He founded the TNM Group that employs 20 consultants doing software and IT-solutions for the agricultural business.  The company was sold to the DLG group in 2016.

In 2017 he founded the software company IQinAbox with focus on systems for monitoring growing pigs. IQinAbox bridges the gap between scientific research and modern pig production. They employ highly skilled people who understands the practical aspects of pig production as well as scientific papers.

See more at www.iqinabox.com
   
 Ben Gussinklo

 Ben Gussinklo, Sales & Account manager Europa Nedap Livestock Management

Geboren en getogen op een vermeerderingsbedrijf  met 600 zeugen in Harreveld. Op een 2e locatie in Twente werden nog eens 2000 vleesvarkens gehouden. Beide locaties werden door Ben en zijn vader gerund. In het jaar 2000 werd het bedrijf verkocht. Na zijn studie in de veehouderij had hij commerciële functies binnen diverse landbouw gerelateerde bedrijven. Sinds 2010 is Ben werkzaam bij Nedap Livestock Management als Sales & Account Manager Europa. Zijn uitgebreide theoretische en praktijkervaring vormen een solide basis voor Ben’s visie op de mogelijkheden van technologie in de varkenshouderij.

 

 


quoate


Initatiefnemers:

coppnespic

Ondersteund door:
b

Partners:

Hipranedap 200x100MSD

Stersponsors:

EvonikFacnom

Begunstigers:

biosecurityDe OverlaetPreferent KI