header hvg

 

Sprekers

jeroen dewulf

Jeroen Dewulf, professor epidemiologie Universiteit Gent 

Jeroen Dewulf studeerde in 1998 af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Hij startte meteen als onderzoeker aan dezelfde faculteit en in 2002 behaalde hij zijn doctoraat in de Diergeneeskundige Wetenschappen getiteld, epidemiologie en controle van klassieke varkenspest. Sedert oktober 2006 is hij benoemd als docent en later hoofddocent in de Veterinaire Epidemiologie aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor de eenheid voor Veterinaire Epidemiologie en sinds oktober 2014 is hij benoemd als hoogleraar in de Veterinaire Epidemiologie.

   
jeroen van doremalen

Jeroen van Doremalen, varkenshouder Dovar

Dorvar is een varkensfokbedrijf dat gerund wordt door Jeroen van Doremalen. Dit doet hij samen met Ellen en een enthousiast en gemotiveerd team. Jeroen heeft de dagelijkse leiding, terwijl Ellen zorgdraagt voor de administratie. Iedereen heeft zijn eigen specialisme en zet zich met hart en ziel in voor de varkens. Door de prettige werksfeer is het personeelsverloop laag. Om de kwaliteit van het bedrijf en de varkens te waarborgen neemt Jeroen deel in diverse studiegroepen voor kennisdeling en kennisvergroting.

 

 
trudy van de ven

Trudy van der Ven - Verschuuren, Westfort Vleesproducten

In 2012 ben ik afgestudeerd als dierenarts, waarna ik in de praktijk ben gaan werken. Dat heb ik 2 jaar met veel plezier gedaan. Vervolgens kwam de uitdaging van boerderijcoach op mijn pad. Als boerderijcoach ben ik in dienst van Westfort Vleesproducten en zet me met name in voor de varkenshouders van Keten Duurzaam Varkensvlees.  Als adviserend dierenarts help ik hen de diergezondheid te optimaliseren. Momenteel ligt mijn focus op het managen van projecten, zoals het implementeren van Smart Farming en het verminderen  van het aantal ingrepen door het gebruik van elektronische oormerken.

   
vincent ter beek

Vincent ter Beek, hoofdredacteur Pig Progress

Vincent ter Beek werkt sinds 2005 bij Pig Progress. 2 jaar later werd hij hoofdredacteur van het magazine en de website. Hij studeerde af aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2001, heeft een MA in geschiedenis en journalistiek en volgde een postdoctorale opleiding Journalistiek in het Verenigd Koninkrijk. Als agrarisch 'immigrant' vond hij snel zijn weg in de varkensindustrie. Toch is hij in staat de varkenshouderij te observeren vanuit een andere hoek en zal niet aarzelen dit regelmatig te doen. De ontwikkelingen rondom Afrikaanse varkenspest houdt hij nauwlettend in de gaten. 

   
wikke kuller

Wikke Kuller, Varkensspecialist Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk

Wikke studeerde in 2002 af als varkensarts aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Ze werkte hier vervolgens tot 2014 als dierenarts, onderzoeker en docent. Ze promoveerde in 2008 en werd Europees Specialist Varkensgezondheidszorg (dipl. ECPHM) in 2010. Wikke is nu werkzaam bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk (ULP) in Harmelen. Naast het werk als varkensarts neemt ze deel in de opleiding van studenten diergeneeskunde en trekt ze het varkensonderzoek bij de ULP. “Terug naar de basis” is haar motto: door goed naar varkens (-gedrag) en het bedrijf te kijken kunnen we grote stappen nemen in gezondheid.

   
joel miranda alvarez

Joel Miranda Alvarez, Corporate brand Manager Hipra Benelux

Education: Doctor in Veterinary Medicine (2012), Universitat Autònoma de Barcelona (Spain) and Master in Health and Swine production (2013), Universitat Autònoma de Barcelona (Spain) + Universidad Complutense de Madrid (Spain) + Universidad de Zaragoza (Spain) + Universitat de Lleida (Spain). Since 2012 Joel works at Hipra Benelux in Spain.

   
robert hoste Robert Hoste, Wageningen University Research
   
adrie klaassen

Adrie Klaassen, commercieel manager varkens, Coppens

Adrie heeft zijn jeugd doorgebracht tussen de varkens en koeien op het bedrijf van zijn ouders in Oost-West en Middelbeers en woont sinds 2018 in Oirschot. Na zijn studie aan de Agrarische hogeschool is hij in de varkens terecht gekomen. Hij is in zijn carrière bij verschillende agrarische toeleverings-advies bedrijven werkzaam geweest. De rol van bedrijfsadviseur en manager heeft hem altijd veel voldoening gegeven. Hij zoekt uitdagingen door het beste uit mensen en het bedrijf te halen. Hij vindt het belangrijk om zaken in beweging te zetten, waardoor er dynamiek ontstaat om toekomstgericht te ondernemen. Dit zowel voor de mens als voor de organisatie.

   
chris van den ende

Chris van den Ende, Comedian Get Events

Chris van der Ende staat al meer dan een decennia op de planken en heeft al meer dan 1000 shows op zijn naam staan. Als vaste headliner speelde Chris op vele festivals waaronder Laughing Mat-ters, Humorologie, GeuzenPop en Lowlands. Ook is hij als Stand Up Comedian te bewonderen geweest in verschillende tv programma's waaronder de Comedy Factory, Raymann is laat en Comedy Casino. Maar omdat deze goedlachse humorist ook helemaal gek is van 'pubquizzen' heeft hij besloten om deze uit de hand gelopen hobby naar het grote publiek te brengen in de vorm van de Chris Pubquiz. Deze weergaloze pubquiz is nu te boeken als onderdeel van een bedrijfsfeest of teamuitje bij www.getevents.n

   
 Han Swinkels

Han Swinkels, Interim manager VIC Sterksel 2015 en Lector duurzame veehouderijketens 2012-2015, Dagvoorzitter 

Han Swinkels heeft Dierwetenschappen in Wageningen en Blacksburg (VS) gestudeerd. Na zijn studie heeft hij uitgebreide werkervaring opgedaan in de Agro&Food-sector met specialisatie in de dierlijke sectoren. Ruim 13 jaar werkte Han in diverse functies voor de business units Livestock Research en Food&Biobased Research van Wageningen Universiteit en Research centrum. Daarna was hij werkzaam als manager dierlijke sectoren bij ZLTO en de daaraan gelieerde federatie LTO Nederland. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig adviseur voor bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, waar hij in onderlinge samenwerking en met betrokkenheid van maatschappelijke organisaties duurzame vernieuwingen realiseert in de Agro&Food-sector, met focus op de veehouderijketens.


quote


Initiatiefnemers:

coppnespicb

Partners:

HipraMSDceva

preferent kivarkenspraktijktriple airexitus