Varkenshouderij

Foto & video 3 reacties

Te koop: groot varkensbedrijf in extensieve regio

In het noorden van Overijssel staat een groot, modern en gesloten varkensbedrijf te koop. De NB-vergunning biedt ruimte voor 2.000 zeugen. Vraagprijs € 2,95 miljoen.

Foto

 • In het Overijsselse Oudleusen – vlakbij Zwolle – staat voor €2,95 miljoen een groot en modern varkensbedrijf te koop. De prijs geldt voor bouwblok (3,5 hectare) en gebouwen. Dat is de ‘kale’ prijs, daar bovenop is maatwerk mogelijk. Varkens, rechten (gunstig geprijsd à €40), voorraden, 6.400 zonnepanelen, 2 plattelandswoningen en 3,3 hectare cultuurgrond (€60.000 per hectare) kunnen ook overgenomen worden. Het bedrijf staat in de verkoop, omdat er geen opvolger is. - Foto's: AgriTeam Makelaars Oost-Overijssel

  In het Overijsselse Oudleusen – vlakbij Zwolle – staat voor €2,95 miljoen een groot en modern varkensbedrijf te koop. De prijs geldt voor bouwblok (3,5 hectare) en gebouwen. Dat is de ‘kale’ prijs, daar bovenop is maatwerk mogelijk. Varkens, rechten (gunstig geprijsd à €40), voorraden, 6.400 zonnepanelen, 2 plattelandswoningen en 3,3 hectare cultuurgrond (€60.000 per hectare) kunnen ook overgenomen worden. Het bedrijf staat in de verkoop, omdat er geen opvolger is. - Foto's: AgriTeam Makelaars Oost-Overijssel

 • De regio is weinig intensief. De dichtstbijzijnde varkenshouder zit op 3 kilometer afstand. Natura 2000-gebieden zijn nog verder weg. Het totale bouwblok met 9 varkensstallen en 2 presentatieruimtes is bijna 3,5 hectare groot. Bij het bedrijf hoort 3,3 hectare land.

  De regio is weinig intensief. De dichtstbijzijnde varkenshouder zit op 3 kilometer afstand. Natura 2000-gebieden zijn nog verder weg. Het totale bouwblok met 9 varkensstallen en 2 presentatieruimtes is bijna 3,5 hectare groot. Bij het bedrijf hoort 3,3 hectare land.

 • De plek voor het laden en lossen. De dieren zijn gehuisvest in 9 astbestvrije stallen, gebouwd tussen 1989 en 2008. De stallen zijn zo gesitueerd dat alle diergroepen afzonderlijk liggen, aan 1 centrale gang. Er zijn 2 dragende zeugenstallen, 2 kraamstallen, 3 gespeende biggenstallen, 1 vleesvarkens/opfokzeugenstal en 1 dekstal.

  De plek voor het laden en lossen. De dieren zijn gehuisvest in 9 astbestvrije stallen, gebouwd tussen 1989 en 2008. De stallen zijn zo gesitueerd dat alle diergroepen afzonderlijk liggen, aan 1 centrale gang. Er zijn 2 dragende zeugenstallen, 2 kraamstallen, 3 gespeende biggenstallen, 1 vleesvarkens/opfokzeugenstal en 1 dekstal.

 • Het bedrijf biedt plaats aan 1.740 zeugen en ruim 2.800 vleesvarkens/opfokzeugen. Er zit rek in de NB-vergunning waardoor 2.000 zeugen een optie zijn. Wie 1.000 vleesvarkens inlevert, heeft voor die 400 extra zeugen geen extra rechten nodig.

  Het bedrijf biedt plaats aan 1.740 zeugen en ruim 2.800 vleesvarkens/opfokzeugen. Er zit rek in de NB-vergunning waardoor 2.000 zeugen een optie zijn. Wie 1.000 vleesvarkens inlevert, heeft voor die 400 extra zeugen geen extra rechten nodig.

 • Een overzicht in een kraamafdeling. In elke afdeling staan 20 hokken. In totaal zijn er 320 kraamhokken.

  Een overzicht in een kraamafdeling. In elke afdeling staan 20 hokken. In totaal zijn er 320 kraamhokken.

 • Vleesvarkens in een staldeel uit 2005. In totaal zijn er op dit bedrijf 2.814 vleesvarkens-/opfokplaatsen.

  Vleesvarkens in een staldeel uit 2005. In totaal zijn er op dit bedrijf 2.814 vleesvarkens-/opfokplaatsen.

 • De verkoper heeft 35 jaar geboerd en heeft na groei ingezet op optimalisatie en zelfvoorzienendheid (onder meer voer wordt zelf bereid). Het resultaat: een modern gesloten bedrijf met weinig risico op ziektes. Dit is zo een toekomstbestendig en startklaar bedrijf. Het is wel groot, complex (veel prijsopdrijvende opties) en daardoor duur. Ook de kale vraagprijs is niet voor iedereen weggelegd.

  De verkoper heeft 35 jaar geboerd en heeft na groei ingezet op optimalisatie en zelfvoorzienendheid (onder meer voer wordt zelf bereid). Het resultaat: een modern gesloten bedrijf met weinig risico op ziektes. Dit is zo een toekomstbestendig en startklaar bedrijf. Het is wel groot, complex (veel prijsopdrijvende opties) en daardoor duur. Ook de kale vraagprijs is niet voor iedereen weggelegd.

 • De dronefoto is net niet up-to-date; alle staldaken liggen vol met 6.400 zonnepanelen. Daarmee worden het bedrijf én Oudleusen van elektriciteit voorzien. De energievoorziening is in een aparte bv ondergebracht en kan buiten de koop blijven. De verkoper is qua opties flexibel.

  De dronefoto is net niet up-to-date; alle staldaken liggen vol met 6.400 zonnepanelen. Daarmee worden het bedrijf én Oudleusen van elektriciteit voorzien. De energievoorziening is in een aparte bv ondergebracht en kan buiten de koop blijven. De verkoper is qua opties flexibel.

 • Houtsnippers in een loods. Bij het bedrijf hoort ook een nieuwe houtkachel.

  Houtsnippers in een loods. Bij het bedrijf hoort ook een nieuwe houtkachel.

 • Er zijn 2 presentatieruimtes op het erf.

  Er zijn 2 presentatieruimtes op het erf.

 • Het vrijstaande woonhuis is van 1990 en heeft een inhoud van 700 m³. De woning is goed geïsoleerd. Er zijn daarnaast nog 2 plattelandswoningen. Die staan buiten het erf en zijn geen sta-in-de-weg. Voor meer informatie: AgriTeam Makelaars Oost-Overijssel, Bruinehaar (Ov.).

  Het vrijstaande woonhuis is van 1990 en heeft een inhoud van 700 m³. De woning is goed geïsoleerd. Er zijn daarnaast nog 2 plattelandswoningen. Die staan buiten het erf en zijn geen sta-in-de-weg. Voor meer informatie: AgriTeam Makelaars Oost-Overijssel, Bruinehaar (Ov.).

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • .....

  Prima investering die waarschijnlijk heel wat waardering, werkplezier en hoge winsten op gaat leveren

 • varken23

  Prachtig bedrijf! Daar kun je mee vooruit.

 • Vhouder

  prima moment om te verkopen

Of registreer je om te kunnen reageren.