Varkenshouderij

Foto & video 1 reactie

Te koop: zeugenbedrijf met twee groeiopties

In het Noord-Brabantse Zeeland staat een bovengemiddeld zeugenbedrijf te koop. Een koper kan investeren in biggenruimte of meer zeugen gaan houden.

Foto

 • Het te koop staande varkensbedrijf in Zeeland (Brabantse gemeente Landerd) telt circa 900 zeugen en plaats voor bijna 1.300 vleesvarkens / opfokgelten. De woning en stallen staan op een bouwkavel van circa 1,6 hectare. De vraagprijs is € 975.000. - Foto's: Jeroen van den Akker

  Het te koop staande varkensbedrijf in Zeeland (Brabantse gemeente Landerd) telt circa 900 zeugen en plaats voor bijna 1.300 vleesvarkens / opfokgelten. De woning en stallen staan op een bouwkavel van circa 1,6 hectare. De vraagprijs is € 975.000. - Foto's: Jeroen van den Akker

 • Het bedrijf ligt aan een doorgaande weg in agrarisch gebied. Links de oprit naar de woning, rechts is het begin van de eigen rondweg rondom het bedrijf. Daardoor hoeven vrachtwagens niet op het schone deel te komen.

  Het bedrijf ligt aan een doorgaande weg in agrarisch gebied. Links de oprit naar de woning, rechts is het begin van de eigen rondweg rondom het bedrijf. Daardoor hoeven vrachtwagens niet op het schone deel te komen.

 • De oudste gebouwen dateren van 1978 maar er zijn telkens stallen bijgebouwd en gerenoveerd. De interne logistiek bleef daarbij goed. Ook is er veel aandacht voor hygiëne en werken aan een hogere gezondheid.

  De oudste gebouwen dateren van 1978 maar er zijn telkens stallen bijgebouwd en gerenoveerd. De interne logistiek bleef daarbij goed. Ook is er veel aandacht voor hygiëne en werken aan een hogere gezondheid.

 • Het bedrijf telt 18 afdelingen met kraamhokken, in totaal zijn er 202 plaatsen. Er wordt gewerkt met een meerwekensysteem.

  Het bedrijf telt 18 afdelingen met kraamhokken, in totaal zijn er 202 plaatsen. Er wordt gewerkt met een meerwekensysteem.

 • In de stal voor gespeende biggen is plaats voor circa 1.150 biggen op 0,4 vierkante meter per big en 120 vleesvarkens op 0,8 vierkante meter per varken. Hokken zijn voorzien van kunststof roosters en bolle vloer met vloerverwarming.

  In de stal voor gespeende biggen is plaats voor circa 1.150 biggen op 0,4 vierkante meter per big en 120 vleesvarkens op 0,8 vierkante meter per varken. Hokken zijn voorzien van kunststof roosters en bolle vloer met vloerverwarming.

 • Het merendeel van de speenbiggen wordt verkocht; er is een vergunning in huis om een biggenstal met ruim 3.100 biggenplaatsen te bouwen. Een koper kan als alternatief ook speenbiggen verkopen en uitbreiden in zeugen.

  Het merendeel van de speenbiggen wordt verkocht; er is een vergunning in huis om een biggenstal met ruim 3.100 biggenplaatsen te bouwen. Een koper kan als alternatief ook speenbiggen verkopen en uitbreiden in zeugen.

 • Als laatste uitbreiding is in 2013 een stal voor dragende zeugen bijgebouwd. De zeugen in deze stal staan in voerligboxen met uitloop.

  Als laatste uitbreiding is in 2013 een stal voor dragende zeugen bijgebouwd. De zeugen in deze stal staan in voerligboxen met uitloop.

 • Alle varkens krijgen brijvoer; daarvoor staan buiten twee silo’s met 50 kuub inhoud in binnen twee van 25 kuub. In deze ruimte staat ook een houtpalletkachel en noodstroomaggregaat.

  Alle varkens krijgen brijvoer; daarvoor staan buiten twee silo’s met 50 kuub inhoud in binnen twee van 25 kuub. In deze ruimte staat ook een houtpalletkachel en noodstroomaggregaat.

 • Voor de mengvoeders en droge grondstoffen zijn zes choretimesilo’s geplaatst.

  Voor de mengvoeders en droge grondstoffen zijn zes choretimesilo’s geplaatst.

 • De volledig onderkelderde bedrijfswoning van 1.200 kuub inhoud is gebouwd in 1978 maar meerdere malen gemoderniseerd. De woning is degelijk afgewerkt en goed onderhouden.

  De volledig onderkelderde bedrijfswoning van 1.200 kuub inhoud is gebouwd in 1978 maar meerdere malen gemoderniseerd. De woning is degelijk afgewerkt en goed onderhouden.

 • De achterkant van de woning met fraai aangelegd terras. Het woon- en bedrijfsgedeelte zijn praktisch en visueel goed gescheiden van elkaar.

  De achterkant van de woning met fraai aangelegd terras. Het woon- en bedrijfsgedeelte zijn praktisch en visueel goed gescheiden van elkaar.

 • Praktisch en technisch is het bedrijf bij de tijd. Om aan de Brabantse emissie-eisen te voldoen is op twee stallen nog een luchtwasser nodig. Meer informatie via makelaar Roel van Hoof van AgriTeam Makelaars in Sint Anthonis.

  Praktisch en technisch is het bedrijf bij de tijd. Om aan de Brabantse emissie-eisen te voldoen is op twee stallen nog een luchtwasser nodig. Meer informatie via makelaar Roel van Hoof van AgriTeam Makelaars in Sint Anthonis.

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Eén reactie

 • veldzicht

  Voor €975.000 krijg je hier in de randstad een aardig huis maar beslist geen vrijstaand herenhuis.Als je dan ziet wat je in N.brabant voor dat geld krijgt is dat toch wel een wereld van verschil.

Of registreer je om te kunnen reageren.