Varkenshouderij

Foto & video 4 reacties

Eerste vleesvarkens in herbouwde stal

In 2018 brandde de grootste vleesvarkensstal van Rudi en Hetty Krüs in Didam (Gld.) af. Vorig jaar is gestart met de herbouw.

Inmiddels zitten de eerste varkens in de stal. Ook het andere deel van stal is nagenoeg klaar.

Bekijk ook: Nieuwbouw vleesvarkensstallen na brand vlot van start

Foto

 • In 2018 brandde de grootste vleesvarkensstal van Rudi en Hetty Krüs in Didam af. Eind 2019 zijn de nieuwe stallen bijna klaar en worden de dakplaten gelegd. De stallen bevatten in totaal 12 afdelingen met per afdeling 4 hokken met varkens. In elk hok gaan 60 vleesvarkens. De stal links op de foto staat inmiddels vol. - Foto's: Hans Prinsen

  In 2018 brandde de grootste vleesvarkensstal van Rudi en Hetty Krüs in Didam af. Eind 2019 zijn de nieuwe stallen bijna klaar en worden de dakplaten gelegd. De stallen bevatten in totaal 12 afdelingen met per afdeling 4 hokken met varkens. In elk hok gaan 60 vleesvarkens. De stal links op de foto staat inmiddels vol. - Foto's: Hans Prinsen

 • In 2019 startte Rudi Krüs met de herbouw van de uitgebrande vleesvakensstal. Inmiddels zitten de eerste varkens in de stal.

  In 2019 startte Rudi Krüs met de herbouw van de uitgebrande vleesvakensstal. Inmiddels zitten de eerste varkens in de stal.

 • Krüs koos voor de hokinrichting degelijke materalen van beton. Eén van de argumenten daarvoor is dat het de minste risico’s oplevert bij brand. Voor verlichting heeft hij mede om die reden ledverlichting gekozen.

  Krüs koos voor de hokinrichting degelijke materalen van beton. Eén van de argumenten daarvoor is dat het de minste risico’s oplevert bij brand. Voor verlichting heeft hij mede om die reden ledverlichting gekozen.

 • De zichtruimte boven de varkens in aanbouw. Er moeten nog twee grote ramen van 2 x 1,30 meter in geplaatst worden. Deze zijn van brandwerend materiaal. Mensen kunnen zelf de ruimte bezoeken.

  De zichtruimte boven de varkens in aanbouw. Er moeten nog twee grote ramen van 2 x 1,30 meter in geplaatst worden. Deze zijn van brandwerend materiaal. Mensen kunnen zelf de ruimte bezoeken.

 • Een paar weken later. De stallen zijn dusdanig op het bouwblok geplaatst dat gemakkelijk een buitenuitloop is te realiseren, mocht een toekomstig vleesconcept daarom vragen. Dat is voorlopig nog niet aan de orde.

  Een paar weken later. De stallen zijn dusdanig op het bouwblok geplaatst dat gemakkelijk een buitenuitloop is te realiseren, mocht een toekomstig vleesconcept daarom vragen. Dat is voorlopig nog niet aan de orde.

 • Een ruimte tussen de stallen van 5 meter moet verspreiding van brand voorkomen. Verder heeft elke stal twee compartimenten. De twee luchtwassers zitten bewust in het midden voor een extra scheiding.

  Een ruimte tussen de stallen van 5 meter moet verspreiding van brand voorkomen. Verder heeft elke stal twee compartimenten. De twee luchtwassers zitten bewust in het midden voor een extra scheiding.

 • Een lichtstraat zorgt voor royaal daglicht in de stal. De stal voldoet royaal aan de wettelijke eisen voor licht in de stal. Aan de andere kant van deze gevel is de luchtinlaat via inlaatventielen gesitueerd.

  Een lichtstraat zorgt voor royaal daglicht in de stal. De stal voldoet royaal aan de wettelijke eisen voor licht in de stal. Aan de andere kant van deze gevel is de luchtinlaat via inlaatventielen gesitueerd.

 • Zo leven de varkens in groepen van 60 dieren met 60% dichte vloer. Onder de roosters ligt een mestschuif in verband met gebruik van stro. De buis met T-stuk is voor het automatisch instrooien met behulp van lucht.

  Zo leven de varkens in groepen van 60 dieren met 60% dichte vloer. Onder de roosters ligt een mestschuif in verband met gebruik van stro. De buis met T-stuk is voor het automatisch instrooien met behulp van lucht.

 • De varkens hebben vier vreetplaatsen per hok. Op dit moment wordt een standaardvoer verstrekt; de bedoeling is om zeven voersoorten te verstrekken, inclusief het CCM-mengsel uit de kegelmenger.

  De varkens hebben vier vreetplaatsen per hok. Op dit moment wordt een standaardvoer verstrekt; de bedoeling is om zeven voersoorten te verstrekken, inclusief het CCM-mengsel uit de kegelmenger.

Laatste reacties

 • Vhouder

  ik denk dat 5 meter niet genoeg is bij een grote brand wie gaat er in die 5 meter staan te blussen levens gevaarlijk

 • knorreke

  of er moet niets willen en kunnen branden.....

 • Komt goed

  Mooie stal Heel veel succes

 • wienbemelmans

  met deze prijzen zo snel mogelijk vol proberen te krijgen .succes er mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.