Varkenshouderij

Foto & video 5 reactieslaatste update:12 apr 2019

Vion opent eigen proeflokaal voor vlees

Vion wil boeren en klanten meenemen in de wereld van vlees. Daarom is het Meat Master Center gebouwd.

Vleesverwerker Vion opent een eigen Meat Master Center. Hier kunnen veehouders en klanten kennismaken met de nieuwste vleesconcepten van het bedrijf.

Lees meer achtergronden en een interview met de COO van Vion Pork, John de Jonge, in Boerderij Vandaag van 12 april.

Foto

 • In het experience center van Vion in Boxtel draait het om vlees en vakmanschap. Vakslager Romano Kollau beent een middel van een varken uit. Voor de kenner is zichtbaar dat het varken uit het Robuust-concept komt. Dat zijn varkens met iets meer vet dan gemiddeld. Dat is zichtbaar aan het vlees. - Foto's: Van Assendelft Fotografie

  In het experience center van Vion in Boxtel draait het om vlees en vakmanschap. Vakslager Romano Kollau beent een middel van een varken uit. Voor de kenner is zichtbaar dat het varken uit het Robuust-concept komt. Dat zijn varkens met iets meer vet dan gemiddeld. Dat is zichtbaar aan het vlees. - Foto's: Van Assendelft Fotografie

 • In de sfeervol ingerichte ruimte in Boxtel staat alles in het teken van vleesverwerking en -bereiding. Dat begint al bij de entree. Aan de wand hangt een serie portretten die de vleesketen tonen, van veehouder tot consument.

  In de sfeervol ingerichte ruimte in Boxtel staat alles in het teken van vleesverwerking en -bereiding. Dat begint al bij de entree. Aan de wand hangt een serie portretten die de vleesketen tonen, van veehouder tot consument.

 • Voor de gasten is plaats aan 2 hoge tafels. Op de ene tafel staat een rund afgebeeld, waarbij de hoofdonderdelen van het karkas zijn benoemd. Op de andere tafel staat een levensgroot varkens afgebeeld, ook met de diverse onderdelen.

  Voor de gasten is plaats aan 2 hoge tafels. Op de ene tafel staat een rund afgebeeld, waarbij de hoofdonderdelen van het karkas zijn benoemd. Op de andere tafel staat een levensgroot varkens afgebeeld, ook met de diverse onderdelen.

 • Trots vergroten bij boeren en leveranciers is een reden om dit proefcenter te openen. Groen Weg-slager Romano Kollau legt graag uit hoe hij werkt om een mooi stuk vlees uit het karkas te snijden.

  Trots vergroten bij boeren en leveranciers is een reden om dit proefcenter te openen. Groen Weg-slager Romano Kollau legt graag uit hoe hij werkt om een mooi stuk vlees uit het karkas te snijden.

 • Het eindresultaat van het werk van Kollau. Een plankje met 4 Tomahawk-steaks, die klaar zijn om de grill op te gaan.

  Het eindresultaat van het werk van Kollau. Een plankje met 4 Tomahawk-steaks, die klaar zijn om de grill op te gaan.

 • De slager gebruikt een zaag om de ribben van de buik te scheiden. Hij heeft veel handigheidjes ontwikkeld om snel de juiste schnit uit te snijden.

  De slager gebruikt een zaag om de ribben van de buik te scheiden. Hij heeft veel handigheidjes ontwikkeld om snel de juiste schnit uit te snijden.

 • Zodra de slager klaar is, komen Milos van Moorsel en Boy Vermaas in beeld. Zij zijn beiden verkoper bij Vion en tevens grill-expert. Ze bereiden een Tomahawk-steak op de Green Eggs, die op het terras staan. Het terras is onderdeel van het Meat Master Center.

  Zodra de slager klaar is, komen Milos van Moorsel en Boy Vermaas in beeld. Zij zijn beiden verkoper bij Vion en tevens grill-expert. Ze bereiden een Tomahawk-steak op de Green Eggs, die op het terras staan. Het terras is onderdeel van het Meat Master Center.

 • Het oog wil ook wat. Aan een mooie steak mag zichtbaar zijn dat deze van de grill komt. De grillmasters waken tijdens de bereiding van het vlees, zowel over de temperatuur in de grill als de temperatuur in het vlees.

  Het oog wil ook wat. Aan een mooie steak mag zichtbaar zijn dat deze van de grill komt. De grillmasters waken tijdens de bereiding van het vlees, zowel over de temperatuur in de grill als de temperatuur in het vlees.

 • Eenmaal uit de grill, wordt het vlees in reepjes gesneden en gemarineerd. Dit gebeurt ook op het terras van het experience center.

  Eenmaal uit de grill, wordt het vlees in reepjes gesneden en gemarineerd. Dit gebeurt ook op het terras van het experience center.

 • Het eindresultaat van het uitbeen- en grillwerk door de vleesprofessionals van Vion. Twee kant-en-klare Tomahawk-steaks, gesneden en gemarineerd en gereed voor consumptie.

  Het eindresultaat van het uitbeen- en grillwerk door de vleesprofessionals van Vion. Twee kant-en-klare Tomahawk-steaks, gesneden en gemarineerd en gereed voor consumptie.

 • Grote stukken vlees zijn hip. In de koeling in het experience center hangen een paar luxe stukken vlees die iedereen kan bewonderen. Het centrum voorziet in een behoefte, zegt Vion. Het is sinds deze week klaar en al 6 keer geboekt door een verkoper die zijn klanten wil meenemen naar deze ruimte.

  Grote stukken vlees zijn hip. In de koeling in het experience center hangen een paar luxe stukken vlees die iedereen kan bewonderen. Het centrum voorziet in een behoefte, zegt Vion. Het is sinds deze week klaar en al 6 keer geboekt door een verkoper die zijn klanten wil meenemen naar deze ruimte.

Laatste reacties

 • grolschzetor

  Dus je wil zeggen dat varkens varkens uit de DE en SE niet in het robuust komen ....😂 zal het niet enkel om uitbetaling gaan.....................

 • farming1

 • grolschzetor

  Robuust bestaat nog zo kort dat er nog geen enkele vlv onder het gehele concept kan zijn geleverd......@Kees van Dooren of zijn het heel snel groeiende vette varkens????

 • Kees van Dooren

  @grolschzetor, hoe lang bestaat Robuust dan, volgens jou

 • grolschzetor

  Gehele concept met de exclusieve eindbeer is nooit een jaar nog. Dus het verhaal dat het vlees uit robuust concept komt, moet dan weg komen uit de gangbaar aangeleverde varkens....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.