Varkenshouderij

Foto & video 4 reacties

Te koop: startklaar bedrijf met benodigde vergunningen

In Renswoude (U.) staat een modern, gesloten varkensbedrijf te koop. 2 grote stallen hebben een Groen Label. Er kan 2,7 hectare bijgekocht geworden. Vraagprijs: € 2,65 miljoen.

Foto

 • In Renswoude (U.) staat een modern, gesloten varkensbedrijf te koop. De vraagprijs is €2,65 miljoen. De eigenaar heeft geen opvolger. Het bedrijf ligt in een LOG-gebied, in een typische boerenregio met zowel melkvee, varkens, vleeskalveren als akkerbouw. Foto's: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en Theo Brummelaar

  In Renswoude (U.) staat een modern, gesloten varkensbedrijf te koop. De vraagprijs is €2,65 miljoen. De eigenaar heeft geen opvolger. Het bedrijf ligt in een LOG-gebied, in een typische boerenregio met zowel melkvee, varkens, vleeskalveren als akkerbouw. Foto's: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters en Theo Brummelaar

 • De dorpen Renswoude en Scherpenzeel liggen op 4 kilometer afstand. Snelwegen A12 en A30 zijn dichtbij. Natuurgebieden vormen geen beperking voor de bedrijfsvoering. Mest kan op dit bedrijf 5 maanden opgeslagen worden. De jaarlijkse mestafzet is 6.000 kuub.

  De dorpen Renswoude en Scherpenzeel liggen op 4 kilometer afstand. Snelwegen A12 en A30 zijn dichtbij. Natuurgebieden vormen geen beperking voor de bedrijfsvoering. Mest kan op dit bedrijf 5 maanden opgeslagen worden. De jaarlijkse mestafzet is 6.000 kuub.

 • Het bouwblok is 1,5 hectare. 2 grote stallen uit 2007 bepalen het beeld van het erf. Tussen beide stallen is een lange opslag met voldoende ruimte om dieren te laden en te lossen. Er is een NB-vergunning voor het houden van onder meer 4.252 vleesvarkens, 100 opfokzeugen en 538 zeugen.

  Het bouwblok is 1,5 hectare. 2 grote stallen uit 2007 bepalen het beeld van het erf. Tussen beide stallen is een lange opslag met voldoende ruimte om dieren te laden en te lossen. Er is een NB-vergunning voor het houden van onder meer 4.252 vleesvarkens, 100 opfokzeugen en 538 zeugen.

 • De linker stal biedt plaats aan 4.252 vleesvarkens en 100 opfokzeugen. Er zijn 21 afdelingen. De vleesvarkensstal is voorzien van Groen Label. Dat geldt overigens ook voor de andere stal. Een koper die extra investeert in luchtwassers, mag zelfs 2 keer zoveel varkens houden.

  De linker stal biedt plaats aan 4.252 vleesvarkens en 100 opfokzeugen. Er zijn 21 afdelingen. De vleesvarkensstal is voorzien van Groen Label. Dat geldt overigens ook voor de andere stal. Een koper die extra investeert in luchtwassers, mag zelfs 2 keer zoveel varkens houden.

 • In dat geval is wel uitbreiding nodig, want het huidige bouwblok is volgebouwd. Uitbreiding is echter mogelijk. Rechts van de stallen ligt 1,1 hectare, links 1,6 hectare. Van dat oppervlak is 0,9 hectare ‘extra bouwblok’. In overleg is die grond eventueel ook te koop.

  In dat geval is wel uitbreiding nodig, want het huidige bouwblok is volgebouwd. Uitbreiding is echter mogelijk. Rechts van de stallen ligt 1,1 hectare, links 1,6 hectare. Van dat oppervlak is 0,9 hectare ‘extra bouwblok’. In overleg is die grond eventueel ook te koop.

 • De rechter stal heeft capaciteit voor 144 kraamzeugen (9 afdelingen) en 394 guste en dragende zeugen (groepshuisvesting, voerligboxen).

  De rechter stal heeft capaciteit voor 144 kraamzeugen (9 afdelingen) en 394 guste en dragende zeugen (groepshuisvesting, voerligboxen).

 • Ook is in deze stal ruimte voor 1.920 gespeende biggen (10 afdelingen). Een sterke troef is dat alle bedrijfsgebouwen amper 12 jaar oud zijn. Dat is te merken aan de opzet. De verkoper biedt een modern, gesloten bedrijf aan met veel los- en laadruimte en korte looplijnen.

  Ook is in deze stal ruimte voor 1.920 gespeende biggen (10 afdelingen). Een sterke troef is dat alle bedrijfsgebouwen amper 12 jaar oud zijn. Dat is te merken aan de opzet. De verkoper biedt een modern, gesloten bedrijf aan met veel los- en laadruimte en korte looplijnen.

 • Bij het varkensbedrijf hoort ook een eigen weg. Die wordt met enkele buren gedeeld.

  Bij het varkensbedrijf hoort ook een eigen weg. Die wordt met enkele buren gedeeld.

 • Het luxe en ruime woonhuis is 248 m² groot en telt onder meer 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers.

  Het luxe en ruime woonhuis is 248 m² groot en telt onder meer 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers.

 • Dit woonhuis is net als de stallen pas 12 jaar oud.
Voor meer informatie: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Voorthuizen (Gld.).

  Dit woonhuis is net als de stallen pas 12 jaar oud. Voor meer informatie: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, Voorthuizen (Gld.).

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.