Varkenshouderij

Foto & video

Te koop: uitbreidingslocatie voor varkens in Limburg

In het Limburgse Nederweert, net over de grens met Brabant, staat een vleesvarkensbedrijf te koop met vergunning voor uitbreiding. Het bedrijf is naar huidige maatstaven klein en verouderd, maar biedt mogelijkheden voor uitbreiding.

Foto

 • Het te koop staande bedrijf in Nederweert kan in de huidige toestand circa 1.300 vleesvarkens houden in twee varkensstallen. Het bedrijf staat in een agrarisch gebied in de directe omgeving weinig andere veehouderijen. - Foto's: René Stevens

  Het te koop staande bedrijf in Nederweert kan in de huidige toestand circa 1.300 vleesvarkens houden in twee varkensstallen. Het bedrijf staat in een agrarisch gebied in de directe omgeving weinig andere veehouderijen. - Foto's: René Stevens

 • De vleesvarkensstallen dateren uit 1991 en 2005. De indeling is nagenoeg hetzelfde. Voedering gebeurt met een brijbakken en een automatisch vulsysteem met vijzels.

  De vleesvarkensstallen dateren uit 1991 en 2005. De indeling is nagenoeg hetzelfde. Voedering gebeurt met een brijbakken en een automatisch vulsysteem met vijzels.

 • Eén stal is uitgevoerd met plafondventilatie; bij de andere stal komt de lucht binnen via de deur en verspreidt over de voergang naar de varkens.

  Eén stal is uitgevoerd met plafondventilatie; bij de andere stal komt de lucht binnen via de deur en verspreidt over de voergang naar de varkens.

 • Op het bedrijf wordt zelf water opgepompt en gezuiverd. De installatie staat in een technische ruimte bij de ingang van de stallen. Daar is ook een klein kantoor en eenvoudige omkleedruimte.

  Op het bedrijf wordt zelf water opgepompt en gezuiverd. De installatie staat in een technische ruimte bij de ingang van de stallen. Daar is ook een klein kantoor en eenvoudige omkleedruimte.

 • De machineloods met één afgesloten compartiment. De totale oppervlakte is 165 vierkante meter.

  De machineloods met één afgesloten compartiment. De totale oppervlakte is 165 vierkante meter.

 • In een aparte stal uit 1983 is plaats voor het houden van rundvee. De stal is nu niet in gebruik. Op de milieuvergunning staan deze dieren nog wel met bijbehorende ammoniak.

  In een aparte stal uit 1983 is plaats voor het houden van rundvee. De stal is nu niet in gebruik. Op de milieuvergunning staan deze dieren nog wel met bijbehorende ammoniak.

 • De ondernemer laat mest scheiden met een mobiele scheider. De dunne fractie blijft in de buurt. Op die manier drukt hij de afzetkosten van de drijfmest.

  De ondernemer laat mest scheiden met een mobiele scheider. De dunne fractie blijft in de buurt. Op die manier drukt hij de afzetkosten van de drijfmest.

 • Het woonhuis heeft een aparte oprit en staat los van het bedrijfsgedeelte. Momenteel wordt het verhuurd. De woning uit 1999 heeft een inhoud van 750 kuub en is luxe afgewerkt.

  Het woonhuis heeft een aparte oprit en staat los van het bedrijfsgedeelte. Momenteel wordt het verhuurd. De woning uit 1999 heeft een inhoud van 750 kuub en is luxe afgewerkt.

 • Een stuk van het agrarisch bouwblok waar bouw van nieuwe stallen is voorzien. Er is een vergunning voor uitbreiding tot 600 zeugen en 4.200 vleesvarkens. Bouwen voor meer vleesvarkens is ook mogelijk.

  Een stuk van het agrarisch bouwblok waar bouw van nieuwe stallen is voorzien. Er is een vergunning voor uitbreiding tot 600 zeugen en 4.200 vleesvarkens. Bouwen voor meer vleesvarkens is ook mogelijk.

 • Tussen het woonhuis en het bedrijf ligt een stuk agrarische grond. In verband met een eventuele uitbreiding is daar een extra uitrit te maken.

  Tussen het woonhuis en het bedrijf ligt een stuk agrarische grond. In verband met een eventuele uitbreiding is daar een extra uitrit te maken.

 • De vraagprijs van het object is €900.000, inclusief woning, 1.333 varkensrechten en 2 hectare ondergrond. Meer informatie via makelaar Arvalis, kantoor Nederweert.

  De vraagprijs van het object is €900.000, inclusief woning, 1.333 varkensrechten en 2 hectare ondergrond. Meer informatie via makelaar Arvalis, kantoor Nederweert.

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.