Varkenshouderij

Foto & video 24359 x bekeken laatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Na het ongeluk zit overname er misschien niet in’

Hoewel opvolger Mark (21) graag het bedrijf over zou willen nemen, kan hij dat na zijn ongeluk misschien fysiek niet meer aan.

Marks ouders hebben een vof met 250 zeugen en 4.200 vleesvarkens. Marks vader doet met de vaste medewerker het dagelijkse werk, zijn moeder verzorgt de boekhouding, zelf werkt Mark mee als hij niet bezig is met school, 'want dat gaat voor.'

Als ik het bedrijf overneem verander ik:

"Mijn situatie is een beetje lastig. Vijf jaar geleden heb ik een ongeluk gehad. Ik ben aangereden, mijn been is op vijf plaatsen gebroken en dat is nooit meer helemaal goed gekomen. Fysiek werk kan ik niet lang volhouden. Het is dus maar de vraag of bedrijfsovername erin zit of niet. Daarom ben ik voor de zekerheid een vervolgstudie gaan doen. Maar als ik het bedrijf wel overneem, dan wil ik de zeugentak uitbreiden. Ik denk aan 600 zeugen zodat het een gesloten bedrijf wordt."

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Over vijf jaar:

"Dan heb ik de keuze gemaakt of ik het bedrijf overneem of niet en of ik kan uitbreiden of niet. Als dat lukt, kan ik met meer personeel werken en veel van het fysieke werk uitbesteden. Mijn taak zou dan vooral het aansturen van het bedrijf zijn."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 42 van 12 juli 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

De opvolger: ‘Na het ongeluk zit overname er misschien niet in’

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Of registreer je om te kunnen reageren.