Varkenshouderij

Foto & video 9851 x bekeken 2 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Ik wil weer terug naar kleinere groepen varkens’

De Brabantse Paul Daandels (21) uit Mariaheide, zit in het eerste jaar bedrijfskunde & agribusiness aan de has in ’s-Hertogenbosch. Paul helpt na school mee met het verzorgen van de varkens.

In de bv van Pauls ouders zijn er 800 zeugen en op een andere locatie 7.500 vleesvarkens. Pauls vader heeft met een compagnon nog een locatie met 3.500 vleesvarkens, een locatie met 7.200 vleesvarkens en een gesloten locatie met 650 zeugen en 6.000 vleesvarkens. Paul helpt mee wanneer zijn schoolwerk dat toelaat.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“We werken volgens het Star-concept met groepen van 360 vleesvarkens. Ik zou terug willen naar kleinere groepen. Op één locatie proberen we dat al uit. Waarom kleiner? De voederconversie is te hoog. Die zit nu op 2,95 en ik wil naar 2,75. Ambitieus, maar ik denk dat het kan als er meer rust is. Als elk dier een eigen vreetplaats heeft, is vechten om een plek niet meer nodig.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Over vijf jaar ...

“Na school wil ik eerst ergens anders gaan werken. Over tien jaar zit ik in het bedrijf. Dan hebben we misschien uitgebreid in de zeugen. De vergunning ligt er, maar eerst moeten de prijzen weer omhoog.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 30 van 19 april 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook interesse in het opvolgen van een agrarisch bedrijf? Misschien is dit iets voor jou!

Laatste reacties

  • kalkar

    Een vc van 2,95? En dan nog geld verdienen? Graag even uitleg. Wat doe ik dan fout?

  • exvarkensboer1

    keep on dreaming

Of registreer je om te kunnen reageren.