Foto: Jan Willem Schouten VarkensFoto

De opvolger: ‘Basic werken tegen zo laag mogelijke kosten’

Opvolger Mathijs Enzerink (21) studeert agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij aan de CAH in Dronten. Na zijn studie hoopt hij in de maatschap met zijn ouders en opa te zitten. Ze hebben 70 melkkoeien, 160 zeugen en 1.150 vleesvarkens.

Iedereen is overal inzetbaar, al doet Mathijs’ vader voornamelijk de vleesvarkens en de koeien en zijn moeder de zeugen en het melken. Ook opa verzorgt de zeugen en hij voert de kalveren. Mathijs werkt mee buiten schooltijden om, evenals zijn broertje en zusje.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

Mijn broertje en zusje hebben ook interesse voor het bedrijf. Het is even afwachten hoe dat gaat, maar als het aan mij ligt, verandert er niet zoveel. Uitbreiden hebben we in 2011 al gedaan, toen kwam de vleesvarkenstak erbij. Verder hebben wij een rechttoe rechtaan manier van werken. Geen poespas, geen ingewikkelde voeders, maar gewoon basic werken tegen zo laag mogelijke kosten. Die lijn wil ik vasthouden, al kunnen er her en der wel wat puntjes op de i worden gezet.”

Over vijf jaar …

“Hoop ik in de maatschap te zitten. Omdat het bedrijf niet groot genoeg is voor 2 inkomens, zal ik ook buiten de deur gaan werken. Uitbreiden? Voorlopig niet. Eerst de puntjes op de i.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 21 van 16 februari 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin