Varkenshouderij

Foto & video 11 reacties

Sint deelt jute zakken uit

De Sint deelt namens Varkens in Nood jutezakken uit bij varkenshouder Johnny Hogenkamp in Dalfsen. De organisatie wil met de ludieke actie een bijdrage leveren aan een beter dierenwelzijn.

Laatste reacties

 • Hogman1

  Goh Johnny toch als ik in nood zit mag ik op kosten van de NVV bij je zus uithuilen. Sorry maar ik weet nou niet wie hier natrapt .

 • RIOGRANDE

  tsa als het voor niks is gaan alle principes overboord .Jammer Johnny

 • YOMI

  Heel jammer dat Johnny Hogenkamp zakken van Varkens in Nood aangenomen heeft.
  Iedere zichzelf respecterende varkensboer zou dit niet nooit doen.
  Nu heb ik begrepen dat Hogenkamp al zakken gebruikte. Dat maakt het nog vreemder dat hij Varkens in Nood nu een podium geeft.
  Hoe kan hij dat toch doen?
  Varkens in Nood wil dat alle intensieve varkensbedrijven verdwijnen. Dus ook het bedrijf van Hogenkamp mag wat hen betreft oprotten....
  Varkens in Nood die o.a. via verkeerde beeldvorming, valse rapporten en leugens, de varkenshouderij alleen maar in diskrediet wil brengen....
  En daar werkt hij dan nu mee "samen"....Ongelooflijk en triest.


 • GOETSTOUWERS@HETNET.NL

  Als je al jaren geil bent op publiciteit, is deze actie allerminst onverwacht te noemen.

 • Jurjen C

  Wat een reacties, stelletje zuurpruimen. Echte boeren.

 • gjh

  jammer johnny dat je eigen laat verlagen door zulke mislukte mensen in de maatschappij

 • alrikv

  laten we eerlijk wezen, johnny is wel de boer die het dialoog aan durft te gaan met de extreme dierenvrienden, integenstelling tot heel veel veehouders, die liever hun bekkie dicht houden. een stuk openheid is gewoon cruciaal voor de intensieve veehouderij, mensen willen graag weten wat er met dieren gebeurd, en daar kun je beter als sector op inspelen. dus dit is gewoon een goede zet in de richting van transparant zijn als veehouder. ook al hebben beide partijen verschillende (extreme)idealen, waar varkens in nood helemaal bij de bocht uit vliegt, de wil voor een goed welzijn van de dieren hebben ze beide gemeen.
  we zitten zelf in de leg sector, en de sector word door pluimveehouders enorm gepromoot, wat echt je reputatie te goede komt. en dat merken wij ook in ons dorp dalfsen.

 • YOMI

  @alrikv
  Dialoog aangaan met mensen en/of groeperingen die ook daadwerkelijk in gesprek willen gaan is prima.
  Maar het heeft totaal geen enkele zin om met groeperingen als Varkens in Nood of Wakker Dier in gesprek te gaan.
  Beide groepen, en dat zeggen ze ook zelf, willen geen enkele concessie doen. Beide groepen blijven polariseren en zeggen ook dat ze niet willen nuanceren.
  Wakker Dier heeft zelfs openlijk gezegd niet in overleg met de veehouders te willen gaan.
  Als je met iemand in gesprek gaat die een doel heeft en jij bent altijd de enige die extra stappen moet zetten om dat doel te realiseren en de ander geeft nooit een strobreed toe en komt je nooit tegemoet, probeer mij dan eens uit te leggen waarom je hier energie in zou steken.


 • WGeverink

  Presies YOMI. Als duizend varkenshouders duizend jute zakken bestellen van v i n zijn dat een miljoen zakken. Als die zakken een euro het stuk kosten is er een miljoen verdwenen uit de oorlogskas van v i n. Moet je toch mischien even kijken of je wekelijks nog een vracht speciaal welzijnsvoer geleverd kan krijgen op kosten van v i n.

 • alrikv

  @YOMI.
  klopt dr valt ook geen zee mee te bezeilen met die lui. ze werken aan hun ultime doel, simpel zegt, iedereen veganist en dat intesieve landbouw stopt. gewoon een absurd idee. maar die lui hebben wel de hele media achter zich, potten met geld waar mee ze hun propaganda verkondigen, en alle consumenten zien dat, en vormen daar een mening van, negatief dus. en dat zie je gewoon terug in het imago van de sector. dus naar mijn idee kun je beter iets toegeven en energie er in stoppen dan gewoon niks doen, dan verslechterd het nog meer. want die lui zijn nog lang niet klaar met wat ze doen.Het is gewoon tijd voor tegengas!

 • alco1

  Zoals gezegd.
  Ze hebben de hele media achter zich, als de beste stuurlui staan aan wal.
  Hier kan alleen door openheid verandering in komen.
  Johnny doet dat op zijn manier.
  Maar dit kan net zo goed averechts werken.
  Maar niets doen is altijd averechts.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.