Varkenshouderij

Foto & video 8687 x bekeken 2 reacties

Zeugenbedrijf met groot bouwblok

Een te koop staand zeugenbedrijf in Hulten biedt met een bouwblok van 2,4 hectare flinke uitbreidingsmogelijkheden. Bijbouwen tot 2.000 zeugen of 4.000 vleesvarkens is mogelijk.

Foto

 • In het Midden-Brabantse Hulten staat een groot zeugenbedrijf te koop. Tot 2007 was het een gemengd melkvee- en zeugenbedrijf. Toen werd de melkveetak gestopt en de ligboxenstal omgebouwd tot stal voor dragende zeugen. In de stallen is het mogelijk om 700 zeugen en 700 vleesvarkens te houden. Bijzonder aan dit object is het bouwblok van circa 2,4 hectare. Op basis van de milieuwetgeving is uitbreiding mogelijk tot circa 2.000 zeugen of 4.000 vleesvarkens. De richtprijs is €1,5 miljoen. Per abuis staat in het magazine de prijs foutief weergeven.

  In het Midden-Brabantse Hulten staat een groot zeugenbedrijf te koop. Tot 2007 was het een gemengd melkvee- en zeugenbedrijf. Toen werd de melkveetak gestopt en de ligboxenstal omgebouwd tot stal voor dragende zeugen. In de stallen is het mogelijk om 700 zeugen en 700 vleesvarkens te houden. Bijzonder aan dit object is het bouwblok van circa 2,4 hectare. Op basis van de milieuwetgeving is uitbreiding mogelijk tot circa 2.000 zeugen of 4.000 vleesvarkens. De richtprijs is €1,5 miljoen. Per abuis staat in het magazine de prijs foutief weergeven.

  Foto: Rene Stevens
 • Op het bedrijf bevinden zich acht stallen voor zeugen en gespeende biggen. De meeste stallen zijn onderling verbonden. De stallen zijn gebouwd tussen 1975 en 2011, maar meerdere malen gerenoveerd en uitgebreid. Het totale erf meet circa 3,3 hectare oppervlakte.

  Op het bedrijf bevinden zich acht stallen voor zeugen en gespeende biggen. De meeste stallen zijn onderling verbonden. De stallen zijn gebouwd tussen 1975 en 2011, maar meerdere malen gerenoveerd en uitgebreid. Het totale erf meet circa 3,3 hectare oppervlakte.

  Foto: Rene Stevens
 • De ondernemer stopt vanwege het ontbreken van een opvolger. Hij houdt het bedrijf wel bij de tijd. Momenteel renoveert hij de biggenafdelingen.

  De ondernemer stopt vanwege het ontbreken van een opvolger. Hij houdt het bedrijf wel bij de tijd. Momenteel renoveert hij de biggenafdelingen.

  Foto: Rene Stevens
 • Binnenkant van een biggenafdeling. De biggen, kraamzeugen en vleesvarkens worden gevoerd met een computergestuurde, automatische voerinstallatie.

  Binnenkant van een biggenafdeling. De biggen, kraamzeugen en vleesvarkens worden gevoerd met een computergestuurde, automatische voerinstallatie.

  Foto: Rene Stevens
 • In de voormalige ligboxenstal lopen sinds 2009 dragende zeugen. Voedering gaat via voerstations. De stal is voorzien van roosters en ligplaatsen op een dichte vloer.

  In de voormalige ligboxenstal lopen sinds 2009 dragende zeugen. Voedering gaat via voerstations. De stal is voorzien van roosters en ligplaatsen op een dichte vloer.

  Foto: Rene Stevens
 • De voorkant van de stal voor dragende zeugen. Aan de bouw is nog goed te zien dat het in het verleden een koeienstal was.

  De voorkant van de stal voor dragende zeugen. Aan de bouw is nog goed te zien dat het in het verleden een koeienstal was.

  Foto: Rene Stevens
 • Via ventielen is directe luchtinlaat in de dragende zeugenstal gecreëerd.

  Via ventielen is directe luchtinlaat in de dragende zeugenstal gecreëerd.

  Foto: Rene Stevens
 • Om aan de milieuwetgeving te voldoen, is het bedrijf uitgerust met twee (gecombineerde) luchtwassers.

  Om aan de milieuwetgeving te voldoen, is het bedrijf uitgerust met twee (gecombineerde) luchtwassers.

  Foto: Rene Stevens
 • Naast een bestaande stal is een luchtkanaal gemaakt. Deze is aangesloten aan een luchtwasser.

  Naast een bestaande stal is een luchtkanaal gemaakt. Deze is aangesloten aan een luchtwasser.

  Foto: Rene Stevens
 • Rond het erf loopt een aangelegde weg van gebroken puin zodat vrachtwagens niet op het schone deel van het bedrijf komen.

  Rond het erf loopt een aangelegde weg van gebroken puin zodat vrachtwagens niet op het schone deel van het bedrijf komen.

  Foto: Rene Stevens
 • Het bedrijf heeft in een aparte ruimte een eenvoudige hygiënesluis van circa 18 vierkante meter. Op een ander deel van het bedrijf bevindt zich een spoelplaats voor vrachtwagens.

  Het bedrijf heeft in een aparte ruimte een eenvoudige hygiënesluis van circa 18 vierkante meter. Op een ander deel van het bedrijf bevindt zich een spoelplaats voor vrachtwagens.

  Foto: Rene Stevens
 • De achterkant van het bedrijf met een uitbreiding van de biggenstal uit 2011. Op het bedrijf staat een zendmast voor mobiele telefonie. Dat levert een structurele jaarlijkse vergoeding op.

  De achterkant van het bedrijf met een uitbreiding van de biggenstal uit 2011. Op het bedrijf staat een zendmast voor mobiele telefonie. Dat levert een structurele jaarlijkse vergoeding op.

  Foto: Rene Stevens
 • Er staan drie bedrijfswoningen op het bedrijf, waarvan er momenteel één wordt verhuurd. De eerste woning dateert uit 1978 en is in 2003 gemoderniseerd. De woning heeft een inhoud van 515 kuub. De tweede woning is gebouwd in 1955 en in 1999 gerenoveerd. De inhoud is 525 kuub. De derde woning is gebouwd in 1955 en heeft een inhoud van 320 kuub.

  Er staan drie bedrijfswoningen op het bedrijf, waarvan er momenteel één wordt verhuurd. De eerste woning dateert uit 1978 en is in 2003 gemoderniseerd. De woning heeft een inhoud van 515 kuub. De tweede woning is gebouwd in 1955 en in 1999 gerenoveerd. De inhoud is 525 kuub. De derde woning is gebouwd in 1955 en heeft een inhoud van 320 kuub.

  Foto: Rene Stevens
 • Achter de middelste bedrijfswoning bevindt zich een royale en moderne kantoorruimte. Er is voldoende ruimte voor meerdere bureaus en opslag.

  Achter de middelste bedrijfswoning bevindt zich een royale en moderne kantoorruimte. Er is voldoende ruimte voor meerdere bureaus en opslag.

  Foto: Rene Stevens

Rene Stevens

Laatste reacties

 • vladeuze

  Het probleem bij verkoop van een varkensbedrijf momenteel:
  Wie het eventueel zou willen hebben kan het niet betalen en wie het kan betalen wil het niet hebben.

 • John*

  daarom kan je als verkopende partij beter meedenken met een partij die het wil kopen. Verhuurconstructies waarbij de overname partij laat zien dat hij de rente + aflossing op kan brengen die anders naar de bank zouden gaan geven ook zekerheid voor de bank in de toekomst. Zeker voor een courant goed onderhouden bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.