Varkenshouderij

Foto & video

Zeugenbedrijf bij de tijd, beperkt in groei

Een zeugenbedrijf op de rand van Limburg en Brabant is drie jaar geleden gerenoveerd. Doorgroeien van 520 naar 780 is mogelijk, daarna houdt het op.

Foto

 • Het varkensbedrijf in het Limburgse Meijel wordt aangebonden zonder bedrijfswoning, met opstallen op een totale oppervlakte van 1 hectare. Op dit moment is er plaats voor 520 zeugen. Groei is mogelijk tot 780 zeugen. Aangezien de bedrijfswoning met kantoor niet wordt verkocht, moet de exacte kadastrale scheiding in overleg met de koper nog worden bepaald.

  Het varkensbedrijf in het Limburgse Meijel wordt aangebonden zonder bedrijfswoning, met opstallen op een totale oppervlakte van 1 hectare. Op dit moment is er plaats voor 520 zeugen. Groei is mogelijk tot 780 zeugen. Aangezien de bedrijfswoning met kantoor niet wordt verkocht, moet de exacte kadastrale scheiding in overleg met de koper nog worden bepaald.

  Foto: Rene Stevens
 • De grootste zeugenstal is gebouwd in 1983 en is drie jaar geleden gerenoveerd. Alle stallen zijn traditioneel gebouwd van steen, stalen spanten en abc-golfplaten. Tijdens de renovatie, drie jaar geleden, is onder andere groepshuisvesting met vloervoedering geïnstalleerd.

  De grootste zeugenstal is gebouwd in 1983 en is drie jaar geleden gerenoveerd. Alle stallen zijn traditioneel gebouwd van steen, stalen spanten en abc-golfplaten. Tijdens de renovatie, drie jaar geleden, is onder andere groepshuisvesting met vloervoedering geïnstalleerd.

  Foto: Rene Stevens
 • De entree is een ruimte met kantoor en hygiënesluis. Er zijn twee betegelde douches en er is ruimte voor een wasmachine. Er is een gescheiden schone en vuile route op het bedrijf.

  De entree is een ruimte met kantoor en hygiënesluis. Er zijn twee betegelde douches en er is ruimte voor een wasmachine. Er is een gescheiden schone en vuile route op het bedrijf.

  Foto: Rene Stevens
 • Drie jaar geleden is de ruimte voor dragende zeugen omgebouwd naar groepshuisvesting met vloervoedering.

  Drie jaar geleden is de ruimte voor dragende zeugen omgebouwd naar groepshuisvesting met vloervoedering.

  Foto: Hugo Stultiëns
 • Bij de renovatie in 2012 is de klimaataansturing vernieuwd. Ook de voer- en watersystemen zijn nieuw.

  Bij de renovatie in 2012 is de klimaataansturing vernieuwd. Ook de voer- en watersystemen zijn nieuw.

  Foto: Hugo Stultiëns
 • De kraamzeugen zitten op twee plaatsen: in de grootste stal en in de aanbouw rechts van de stal, waar ook de ingang van het bedrijf is. De afdelingen liggen wel allemaal bij elkaar en worden alleen door een gang gescheiden.

  De kraamzeugen zitten op twee plaatsen: in de grootste stal en in de aanbouw rechts van de stal, waar ook de ingang van het bedrijf is. De afdelingen liggen wel allemaal bij elkaar en worden alleen door een gang gescheiden.

  Foto: Hugo Stultiëns
 • Op het erf staan zeven krachtvoersilo's, een was-/spoelplaats en zuigpunten voor het laden van drijfmest. Deze zijn bereikbaar via een compacte vuile weg die met een poort is afgesloten. De mestopslagcapaciteit is ongeveer een jaar. Het hele terrein is omheind met degelijke, hoge afrastering. Voor het terrein is een royale parkeerplaats gesitueerd.</p>
<p>De vraagprijs is €400.000. Makelaar is Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs, Helmond. De eigenaar nodigt geïnteresseerden uit een bod uit te brengen.

  Op het erf staan zeven krachtvoersilo's, een was-/spoelplaats en zuigpunten voor het laden van drijfmest. Deze zijn bereikbaar via een compacte vuile weg die met een poort is afgesloten. De mestopslagcapaciteit is ongeveer een jaar. Het hele terrein is omheind met degelijke, hoge afrastering. Voor het terrein is een royale parkeerplaats gesitueerd.

  De vraagprijs is €400.000. Makelaar is Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs, Helmond. De eigenaar nodigt geïnteresseerden uit een bod uit te brengen.

  Foto: Hugo Stultiëns

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.