Varkenshouderij

Foto & video 3324 x bekeken 5 reacties

Varkenshouders zetten de deuren open

Familie Van de Ven in Vinkel (N.-Br.) stelde afgelopen weekend haar zeugenbedrijf open voor het publiek. In totaal namen 36 bedrijven deel aan het Weekend van het Varken op 13 en 14 september.

Foto

 • Op het bedrijf van familie Van de Ven staat een zichtstal die het hele jaar door kan worden bezocht. De varkenshouders hebben 365 zeugen, die achter glas zijn te bezichtigen. Op zaterdag 13 september, tijdens het Weekend van het Varken, was het bedrijf ook open voor publiek.

  Op het bedrijf van familie Van de Ven staat een zichtstal die het hele jaar door kan worden bezocht. De varkenshouders hebben 365 zeugen, die achter glas zijn te bezichtigen. Op zaterdag 13 september, tijdens het Weekend van het Varken, was het bedrijf ook open voor publiek.

  Foto: Bert Jansen
 • Een prachtig aangelegd pad leidt de bezoekers naar de zichtstal. Hier nemen enkele bezoekers een kijkje in de kraamstal.

  Een prachtig aangelegd pad leidt de bezoekers naar de zichtstal. Hier nemen enkele bezoekers een kijkje in de kraamstal.

  Foto: Bert Jansen
 • Verspreid over het bedrijf hangen verschillende informatieborden. Op de informatieborden zijn allerlei weetjes over varkens te lezen.

  Verspreid over het bedrijf hangen verschillende informatieborden. Op de informatieborden zijn allerlei weetjes over varkens te lezen.

  Foto: Bert Jansen
 • In een bak midden op het grasveld kunnen kinderen biggen knuffelen en aaien.

  In een bak midden op het grasveld kunnen kinderen biggen knuffelen en aaien.

  Foto: Bert Jansen
 • In 2009 heeft familie Van de Ven de activiteiten op het bedrijf uitgebreid. Naast varkens kijken kun je er ook terecht voor een kopje thee of koffie in het theehuis. Vanwege het mooie weer is het terras geliefd onder de bezoekers.

  In 2009 heeft familie Van de Ven de activiteiten op het bedrijf uitgebreid. Naast varkens kijken kun je er ook terecht voor een kopje thee of koffie in het theehuis. Vanwege het mooie weer is het terras geliefd onder de bezoekers.

  Foto: Bert Jansen
 • Terwijl de ouders genieten op het terras maken de kinderen een ponyritje of spelen op de verschillende speeltoestellen.

  Terwijl de ouders genieten op het terras maken de kinderen een ponyritje of spelen op de verschillende speeltoestellen.

  Foto: Bert Jansen
 • Natuurlijk mag het knutselen niet ontbreken.

  Natuurlijk mag het knutselen niet ontbreken.

  Foto: Bert Jansen
 • Lambère en Mirella van de Ven hebben het er druk mee. Lambére leidt de bezoekers langs de stallen en Mirella zorgt dat in het theehuis niemand iets te kort komt.

  Lambère en Mirella van de Ven hebben het er druk mee. Lambére leidt de bezoekers langs de stallen en Mirella zorgt dat in het theehuis niemand iets te kort komt.

  Foto: Bert Jansen
 • Het mooi afgewerkte en ingerichte theehuis is volgens eigenaar Lambère een uitstekende plek om bezoekers van de zichtstal wat meer over varkens te vertellen.

  Het mooi afgewerkte en ingerichte theehuis is volgens eigenaar Lambère een uitstekende plek om bezoekers van de zichtstal wat meer over varkens te vertellen.

  Foto: Bert Jansen
 • Op de parkeerplaats staat een tractor. Voor vertrek kunnen bezoekers hier ter afsluiting nog een paar leuke foto's maken. Volgens ondernemer Lambère valt de opkomst wat tegen. Hij denkt dat dit komt omdat er dit jaar minder promotie is gemaakt voor het Weekend van het Varken.

  Op de parkeerplaats staat een tractor. Voor vertrek kunnen bezoekers hier ter afsluiting nog een paar leuke foto's maken. Volgens ondernemer Lambère valt de opkomst wat tegen. Hij denkt dat dit komt omdat er dit jaar minder promotie is gemaakt voor het Weekend van het Varken.

  Foto: Bert Jansen

Laatste reacties

 • Fendt fan

  Wat een domme rotzooi
  Die beesten leve yn San kut hok
  Dat is toch gin leven wol

 • somporn

  Fendt fan,zo te zien aan je reactie zal je nog wel op de basisschool zitten.
  Bij de Nederlandse les iets beter opletten.

 • Zents beheer

  #1 Fendt fan, en hoeven je ouders niet mee te kijken wanneer jij online gaat ?

 • varkenshouder1

  Fendt fan is nog zo jong dat hij zelf nog niet weet hoe je varkens houd in de tegenwoordige tijd. Goed opletten op school jonge en dan leer je nog veel, ook hoe we varkens een goed leven geven tot hun slacht, want dat is ook de waarheid.

 • massy

  Niet reageren op deze onzin woorden bij nummer 1 wij als varkenshouders weten waar we staan KLAAR.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.