Varkenshouderij

Foto & video 1 reactie

21 steuntjes in de rug

Terwijl de rest van Nederland zaterdag 26 april Koningsdag vierde, waren op het erf van familie Bongers in Doetinchem zo’n 150 noabers (buren) bijeen om Henk en Fien Bongers en hun zoon Pascal een steuntje in de rug te geven. De maatschap van deze varkenshouders is al vele jaren verstrikt in een juridisch steekspel met enkele omwonenden die de uitbreiding van hun bedrijf niet ziet zitten. Een gebruik in de Achterhoek is om bij nieuwbouw met de hele buurt een meiboom te versieren en te plaatsen. Om de familie te laten weten dat lang niet iedereen het met die paar tegenstanders eens is, besloot een heel uitgebreide noaberschap, oftewel een groep buren die elkaar helpen, om niet een, doch maar liefst 21 meibomen neer te zetten. Meer hierover in Boerderij van dinsdag 6 mei.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.