Varkenshouderij

Foto & video 5112 x bekeken 2 reacties

Netwerken en nieuwtjes in Venray

De Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Venray werden goed bezocht, vooral om te netwerken. Nieuwtjes zijn er ook.

Foto

 • Bij de stand van AgruniekRijnvallei doen bezoekers onderzoek naar de samenstelling van voer. In totaal had de mengvoerfabrikant tien monsters meegenomen met de vijf belangrijkste ingrediënten van varkens- en pluimveevoer. Met het raden van de grondstoffen, kon worden meegedaan met een prijsvraag. Op die manier wist AgruniekRijnvallei heel wat mensen naar de stand te trekken. Ook de andere stands op de beurs konden rekenen op een flinke aanloop.
Tekst: Kees van Dooren en Guus ten Hove.

  Bij de stand van AgruniekRijnvallei doen bezoekers onderzoek naar de samenstelling van voer. In totaal had de mengvoerfabrikant tien monsters meegenomen met de vijf belangrijkste ingrediënten van varkens- en pluimveevoer. Met het raden van de grondstoffen, kon worden meegedaan met een prijsvraag. Op die manier wist AgruniekRijnvallei heel wat mensen naar de stand te trekken. Ook de andere stands op de beurs konden rekenen op een flinke aanloop. Tekst: Kees van Dooren en Guus ten Hove.

  Foto: Guus ten Hove
 • Op de beurs is veel aandacht voor de huisvesting van pasgeboren biggen. Verschillende stalinrichters presenteren onderkruipen en andere biggennesten. Zo ook Vereijken Hooijer. Om de biggen een warm en beschut plekje te geven kunnen deze doorzichtige onderkruipen worden gemonteerd.

  Op de beurs is veel aandacht voor de huisvesting van pasgeboren biggen. Verschillende stalinrichters presenteren onderkruipen en andere biggennesten. Zo ook Vereijken Hooijer. Om de biggen een warm en beschut plekje te geven kunnen deze doorzichtige onderkruipen worden gemonteerd.

  Foto: Guus ten Hove
 • Dit biggennest is ontwikkeld in het kader van het Pro Dromi-project en wordt door stalinrichter Verbakel op de markt gebracht. De kisten kunnen tevens worden gebruikt voor moederloze opfok van biggen. Volgens Verbakel is er een sterk groeiende interesse in biggennesten en onderkruipen.

  Dit biggennest is ontwikkeld in het kader van het Pro Dromi-project en wordt door stalinrichter Verbakel op de markt gebracht. De kisten kunnen tevens worden gebruikt voor moederloze opfok van biggen. Volgens Verbakel is er een sterk groeiende interesse in biggennesten en onderkruipen.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Hotraco Agri uit Hegelsom (L) demonstreerde – voor de veiligheid in een container buiten de evenementenhal – het Watermist Brandbeveiligingssysteem, een combinatie van een branddetectiesysteem (rookdetectie) en een watermistsysteem van de Duitse firma Phoenix. In Nederland zijn nog geen stallen waarin dit is geïnstalleerd, in Duitsland wel. Brandverzekeraars staan er positief tegenover.

  Hotraco Agri uit Hegelsom (L) demonstreerde – voor de veiligheid in een container buiten de evenementenhal – het Watermist Brandbeveiligingssysteem, een combinatie van een branddetectiesysteem (rookdetectie) en een watermistsysteem van de Duitse firma Phoenix. In Nederland zijn nog geen stallen waarin dit is geïnstalleerd, in Duitsland wel. Brandverzekeraars staan er positief tegenover.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Na een werkbezoek aan Vee- en Varkenshandel Camps in Oostrum (L.) deed de kersverse voorzitter Henk Bleker ook de LIV aan, waar hij sprak met enkele leden. "De beurs hier in Venray is een mooie ontmoetingsplek." Bleker geeft te kennen dat zijn werk direct begon na zijn benoeming. Meest urgente taak noemt hij de klepkeuring, die weer terugkomt.

  Na een werkbezoek aan Vee- en Varkenshandel Camps in Oostrum (L.) deed de kersverse voorzitter Henk Bleker ook de LIV aan, waar hij sprak met enkele leden. "De beurs hier in Venray is een mooie ontmoetingsplek." Bleker geeft te kennen dat zijn werk direct begon na zijn benoeming. Meest urgente taak noemt hij de klepkeuring, die weer terugkomt.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Stienen ventilatietechniek heeft een luchtinlaatventiel ontwikkeld voor stallen, de Aerowing. De klep is zodanig ontworpen dat de luchtstroom constant is, ongeacht de ventilatiedebiet. Volgens Stienen is de luchtinlaat het meest belangrijk voor een goed stalklimaat.

  Stienen ventilatietechniek heeft een luchtinlaatventiel ontwikkeld voor stallen, de Aerowing. De klep is zodanig ontworpen dat de luchtstroom constant is, ongeacht de ventilatiedebiet. Volgens Stienen is de luchtinlaat het meest belangrijk voor een goed stalklimaat.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Samen met Varkens KI Nederland heeft softwareleverancier Agrovision een tool ontwikkeld om het juist inseminatiemoment te bepalen op zeugenbedrijven. Het begint met een inventarisatie van de werkwijze en vastleggen van de gegevens. Dit resulteert in advies van het dekmoment, in uren na spenen.

  Samen met Varkens KI Nederland heeft softwareleverancier Agrovision een tool ontwikkeld om het juist inseminatiemoment te bepalen op zeugenbedrijven. Het begint met een inventarisatie van de werkwijze en vastleggen van de gegevens. Dit resulteert in advies van het dekmoment, in uren na spenen.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • De NVV probeerde op de beurs leden te werven door een voordelig lidmaatschap aan te bieden. Door eenmalig contributie te betalen zijn nieuwe leden in 2014 en 2015 lid van de vakbond. Hoeveel nieuwe leden dit heeft opgeleverd is niet duidelijk.

  De NVV probeerde op de beurs leden te werven door een voordelig lidmaatschap aan te bieden. Door eenmalig contributie te betalen zijn nieuwe leden in 2014 en 2015 lid van de vakbond. Hoeveel nieuwe leden dit heeft opgeleverd is niet duidelijk.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Na een jaartje van afwezigheid was Vion weer present op de beurs. De vertegenwoordigers gaven aan positieve reacties te hebben gehad op de aanwezigheid.

  Na een jaartje van afwezigheid was Vion weer present op de beurs. De vertegenwoordigers gaven aan positieve reacties te hebben gehad op de aanwezigheid.

  Foto: Van Assendelft Fotografie
 • Relatiebeheer en lekker eten en drinken staan voorop in Venray. Uiteindelijk zijn daarmee de nodige goede contacten gelegd. Lees dinsdag 4 maart meer in Boerderij magazine.

  Relatiebeheer en lekker eten en drinken staan voorop in Venray. Uiteindelijk zijn daarmee de nodige goede contacten gelegd. Lees dinsdag 4 maart meer in Boerderij magazine.

  Foto: Van Assendelft Fotografie

Laatste reacties

 • petit

  mooie beurs, dinsdag bezocht, mooi concept!

 • Kieke

  Heb het niet zo op die freetbeurs

Of registreer je om te kunnen reageren.