Varkenshouderij

Foto & video 3694 x bekeken 1 reactie

Finetunen bij varkens op Eurotier

Eurotier bracht amper grote innovaties bij de varkens. Bij betonroosters zijn grote ontwikkelingen gaande, bij de kraamstal- en biggenvoeding is het meer finetunen.

Foto

 • Het ProDromi-hok van Vereijken-Hooijer trok veel belangstelling, ook van Duitse zeugenhouders. Met het nieuwe hoog-laagprofiel in het rooster heeft de zeug meer grip.

  Het ProDromi-hok van Vereijken-Hooijer trok veel belangstelling, ook van Duitse zeugenhouders. Met het nieuwe hoog-laagprofiel in het rooster heeft de zeug meer grip.

  Foto: Henk Riswick
 • Nieuw bij het ProDromi-hok is het biggennest, bestaand uit een stuk met ronde hoeken om het mestgedrag te sturen en makkelijker te kunnen reinigen.

  Nieuw bij het ProDromi-hok is het biggennest, bestaand uit een stuk met ronde hoeken om het mestgedrag te sturen en makkelijker te kunnen reinigen.

  Foto: Henk Riswick
 • Meier Brakenberg ontving de gouden medaille voor de porky pickup, een zelfrijdend wagentje om zonder inspanning een kadaver tot 140 kilo uit het hok te verwijderen en transporteren naar de kadaverplaats. Prijs: €2500.

  Meier Brakenberg ontving de gouden medaille voor de porky pickup, een zelfrijdend wagentje om zonder inspanning een kadaver tot 140 kilo uit het hok te verwijderen en transporteren naar de kadaverplaats. Prijs: €2500.

  Foto: Henk Riswick
 • De Disco Box is een Duitse versie van rescue deck. Ze worden gemaakt van oude fusten. Geschikt voor zwaardere biggen, de lichten blijven bij de zeug. Prijs: €870.

  De Disco Box is een Duitse versie van rescue deck. Ze worden gemaakt van oude fusten. Geschikt voor zwaardere biggen, de lichten blijven bij de zeug. Prijs: €870.

  Foto: Henk Riswick
 • Big Dutchman scoorde de zilveren medaille voor het niveau afhankelijke roerwerk. De hoogte van roerwerk is volledig instelbaar via de licht oranje vlotter, die kan worden ingebouwd in bestaande mengtanks.

  Big Dutchman scoorde de zilveren medaille voor het niveau afhankelijke roerwerk. De hoogte van roerwerk is volledig instelbaar via de licht oranje vlotter, die kan worden ingebouwd in bestaande mengtanks.

  Foto: Henk Riswick
 • Compleet nieuw is het Picto-rooster van Anders Beton. De toplaag is zuurbestendig en waterwerend, voor snelle reiniging. De spleten zijn eenvoudig dicht te leggen met een kunststof strip. Dat maakt combiroosters met een betonnen dichte vloerdeel overbodig. De elementen zijn met een veer in groefsysteem eenvoudig te plaatsen, wat bouwtijd bespaart. Meerprijs €5 ten opzichte van standaard betonroosters.

  Compleet nieuw is het Picto-rooster van Anders Beton. De toplaag is zuurbestendig en waterwerend, voor snelle reiniging. De spleten zijn eenvoudig dicht te leggen met een kunststof strip. Dat maakt combiroosters met een betonnen dichte vloerdeel overbodig. De elementen zijn met een veer in groefsysteem eenvoudig te plaatsen, wat bouwtijd bespaart. Meerprijs €5 ten opzichte van standaard betonroosters.

  Foto: Henk Riswick
 • Kraamstalvoeren van Nedap: een computergestuurde droogvoerinstallatie die een instelbare hoeveelheid voer per minuut doseert bij de zeugen. Nedap adviseert standaard 300 gram per minuut. Daardoor blijft de zeug langer staan en neemt volgens praktijkgegevens een kilo per dag meer op dan bij dosering van de voergift ineens.

  Kraamstalvoeren van Nedap: een computergestuurde droogvoerinstallatie die een instelbare hoeveelheid voer per minuut doseert bij de zeugen. Nedap adviseert standaard 300 gram per minuut. Daardoor blijft de zeug langer staan en neemt volgens praktijkgegevens een kilo per dag meer op dan bij dosering van de voergift ineens.

  Foto: Henk Riswick
 • De Nutrisuin maakt ter plekke een voerportie aan voor zogende biggen. Het principe is gelijk aan een industrieel koffiezetapparaat. Full operational lease: €110 per maand.

  De Nutrisuin maakt ter plekke een voerportie aan voor zogende biggen. Het principe is gelijk aan een industrieel koffiezetapparaat. Full operational lease: €110 per maand.

  Foto: Henk Riswick
 • De Duitse varkenssector timmert aan de weg met de Schweinemobil, een fikse aanhanger met biggen van 30 kilo die als speenbig geslacht worden en rechtstreeks verkocht aan consumenten. Wegens succes van de eerste is nu de tweede Schweinemobil klaar om de burger op positieve manier met varkens in aanraking te brengen.

  De Duitse varkenssector timmert aan de weg met de Schweinemobil, een fikse aanhanger met biggen van 30 kilo die als speenbig geslacht worden en rechtstreeks verkocht aan consumenten. Wegens succes van de eerste is nu de tweede Schweinemobil klaar om de burger op positieve manier met varkens in aanraking te brengen.

  Foto: Henk Riswick
 • Finetunen bij varkens op Eurotier

Eén reactie

 • gjcamps

  Misschien voor Nederland al niet innovatief nieuws maar het Schippers Hy-Care concept heeft wel een Gouden Innovatie medaille gewonnen. Dit is voor een Nederlands bedrijf op een Duitse DLG beurs een uitmuntende prestatie. Jammer dat dit er hier niet bij staat, inmiddels zijn ook de eerste onderzoeks resultaten gepresenteerd tijdens de Eurotier.

Of registreer je om te kunnen reageren.