Varkenshouderij

Foto & video 3 reacties

Vleesvarkensbedrijf met groeipotentie

In Nederweert staat een bedrijf met 3.300 vleesvarkens te koop. De locatie biedt mogelijkheden voor verdere groei. Het bedrijf ligt slechts een kilometer van de grens van de provincie Noord-Brabant.

Foto

 • De totale oppervlakte is 6,15 hectare, waarvan 1,5 hectare erf en gebouwen. De zandgrond is in gebruik als gras- en bouwland en is gedraineerd. Verkoper installeert luchtwassers per afdeling zodat het bedrijf na intern salderen voldoet aan het Besluit Huisvesting. Op het gebied van stank en ammoniak is uitbreiding tot 11.000 vleesvarkens of 4.500 zeugen mogelijk. Het bouwblok is de beperkende factor maar kan met een tegenprestatie wel groter worden.

  De totale oppervlakte is 6,15 hectare, waarvan 1,5 hectare erf en gebouwen. De zandgrond is in gebruik als gras- en bouwland en is gedraineerd. Verkoper installeert luchtwassers per afdeling zodat het bedrijf na intern salderen voldoet aan het Besluit Huisvesting. Op het gebied van stank en ammoniak is uitbreiding tot 11.000 vleesvarkens of 4.500 zeugen mogelijk. Het bouwblok is de beperkende factor maar kan met een tegenprestatie wel groter worden.

  Foto: Rene Stevens
 • Op het erf staan drie stallen voor de varkens, een geïsoleerde opslag-/machineloods en een gecombineerde omkleedruimte, paardenstal met 5 boxen en garage. Het bedrijf is omheind en voorzien van twee toegangspoorten waarvan één automatische. Via een automatisch hek is de omkleedruimte (links) toegankelijk. Achter staan twee van de drie stallen.

  Op het erf staan drie stallen voor de varkens, een geïsoleerde opslag-/machineloods en een gecombineerde omkleedruimte, paardenstal met 5 boxen en garage. Het bedrijf is omheind en voorzien van twee toegangspoorten waarvan één automatische. Via een automatisch hek is de omkleedruimte (links) toegankelijk. Achter staan twee van de drie stallen.

  Foto: Rene Stevens
 • De varkensstallen zijn gebouwd tussen 1977 en 1984 en meerdere malen gerenoveerd. Alle stallen zijn voorzien van gecombineerde stalen / eternietplaten hokafscheiding, een voerinstallatie voor twee voeders en brijbakken.

  De varkensstallen zijn gebouwd tussen 1977 en 1984 en meerdere malen gerenoveerd. Alle stallen zijn voorzien van gecombineerde stalen / eternietplaten hokafscheiding, een voerinstallatie voor twee voeders en brijbakken.

  Foto: Rene Stevens
 • De centrale gang van één van de drie stallen. De buitenlucht gaat via de centrale gang naar de afdeling. Ondanks de leeftijd van de stallen zijn ze goed onderhouden.

  De centrale gang van één van de drie stallen. De buitenlucht gaat via de centrale gang naar de afdeling. Ondanks de leeftijd van de stallen zijn ze goed onderhouden.

  Foto: Rene Stevens
 • Alle afdelingen zijn voorzien van een ventilator met automatische diafragmaregeling.

  Alle afdelingen zijn voorzien van een ventilator met automatische diafragmaregeling.

  Foto: Rene Stevens
 • De achterzijde van de stallen. Elke stal is voorzien van een automatische voerinstallatie voor twee voeders.

  De achterzijde van de stallen. Elke stal is voorzien van een automatische voerinstallatie voor twee voeders.

  Foto: Rene Stevens
 • De geïsoleerde loods met een oppervlakte van 300 m2 is in gebruik voor opslag van machines en gereedschap.

  De geïsoleerde loods met een oppervlakte van 300 m2 is in gebruik voor opslag van machines en gereedschap.

  Foto: Rene Stevens
 • De huidige eigenaar werkt met een mestscheider en heeft contacten voor de afzet van dikke en dunne fractie. Daardoor bedragen de mestkosten slechts €10 per kuub. Een koper kan deze afspraken voortzetten.

  De huidige eigenaar werkt met een mestscheider en heeft contacten voor de afzet van dikke en dunne fractie. Daardoor bedragen de mestkosten slechts €10 per kuub. Een koper kan deze afspraken voortzetten.

  Foto: Rene Stevens
 • Op het bedrijf staat een vaste spuitplaats voor vrachtwagens met een mestscheider.

  Op het bedrijf staat een vaste spuitplaats voor vrachtwagens met een mestscheider.

  Foto: Rene Stevens
 • Een bronwaterinstallatie voorziet alle stallen van eigen drinkwater. De woning is het waterleidingnet aangesloten.

  Een bronwaterinstallatie voorziet alle stallen van eigen drinkwater. De woning is het waterleidingnet aangesloten.

  Foto: Rene Stevens
 • Een aggregaat voor noodstroom.

  Een aggregaat voor noodstroom.

  Foto: Rene Stevens
 • De achterzijde van de woning. Deze is gebouwd in 1984 en verbouwd in 2000, onder andere met de aanbouw van een royale serre. Er is een kantoor, inpandige garage, 4 slaapkamers en een ruime serre. Het pand is voorzien van aluminium kozijnen met isolerende beglazing. Het bedrijf staat dinsdag 14 januari in de rubriek Boerderij te Koop op de pagina's 78 en 79 in weekblad Boerderij.

  De achterzijde van de woning. Deze is gebouwd in 1984 en verbouwd in 2000, onder andere met de aanbouw van een royale serre. Er is een kantoor, inpandige garage, 4 slaapkamers en een ruime serre. Het pand is voorzien van aluminium kozijnen met isolerende beglazing. Het bedrijf staat dinsdag 14 januari in de rubriek Boerderij te Koop op de pagina's 78 en 79 in weekblad Boerderij.

  Foto: Rene Stevens

Rene Stevens

Laatste reacties

 • V. Arkenshouder

  heb wel interesse in de zeefbocht, bij de sleufsilo, is deze te koop? weet iemand dat?

 • agpros

  Wat betaalt de makelaar voor deze advertentie?

 • struisvogel21

  er hangen letterlijk donkere wolken boven het bedrijf

Of registreer je om te kunnen reageren.