1

100 Seconden Dierenarts

De 100 Seconden Dierenarts gaat in op actuele gezondheidsvraagstukken. In korte video’s lichten dierenartsen Ruben Tolboom en Marrina Schuttert binnen 100 seconden een gezondheidsvraag toe en geven handige tips.
Terug naar dossier
Varkenshouderij

Foto & video 2 reacties

Influenza

Influenza is meestal niet dodelijk, maar geeft wel groeiachterstand en reproductieproblemen.

100 Seconden Dierenarts

Laatste reacties

 • LouiseB


  Varkens in Nood is een actie gestart om aandacht te vragen voor het varkensleed in de stallen. Wanneer de temperatuur zomerse waarden bereikt en de zon op de daken van de stallen brandt, hebben de varkens het erg moeilijk. Ze kunnen namelijk niet zweten en moeten afkoelen door het nemen van modderbaden.

  Maar in de varkensstallen zijn geen modderbaden. Veel varkens overleven de hitte niet en de kadaver-ophaaldienst maakt op deze warme dagen extra rondes.

  Wij reizen door Brabant en Limburg opzoek naar de plaatsen uit de Top25 varkensdichtheid uit 2011 en plaatsen ons green graffiti sjabloon op de fietspaden bij de varkensstallen.

  In de omgeving van Boekel, Venray, Deurne, Someren, Asten en Nederweert is onze boodschap te bewonderen. Wil je weten waar we nog meer graffiti plaatsen? Hou onze facebookpagina in de gaten.

 • Realist

  Louise, waarom ga je niet eens een keer in de Nederlandse bejaardentehuizen kijken. Daar hebben onze ouderen het ook warm, en is de sterfte ook hoger.

  Het leed van varkens in stallen in Nederland is niet groot, kijk eens naar het leed van honden op 10 hoog.
  Als je varken zou zijn, zou ik dat het liefst in Nederland zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.