Varkenshouderij

Foto & video 4252 x bekeken 8 reactieslaatste update:18 dec 2013

'Actie is laatste redmiddel'

Beoogd NVV-voorzitter Bennie van Til staat bekend als bruggenbouwer. De inkomensontwikkeling van varkenshouders blijft zijn primaire aandachtspunt. Voor de camera geeft Van Til tekst en uitleg over zijn werk- en denkwijze. "Actievoeren is een laatste redmiddel. Resultaat dat behaald is aan de onderhandelingstafel blijkt vaak bestendiger."

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • alco1

  De belangen worden heel duidelijk naar voren gebracht. Maar wat er gezegd zal worden aan de onderhandelingstafel, blijft in de nevelen.
  Al ben ik het wel eens met van Til dat het daar moet gebeuren. Actie voeren heeft vaak een anti effect.

 • fjam

  Wauw,nou ben benieuwd je hebt mijn voordeel van de twijfel.de tijd zal het leren.

 • petit

  mooie woorden, maar wie durft er als eerste eens zeggen dat we allemaal eens samen onze productie moeten zakken........

 • drientje

  Ik heb een positieven indruk van van Til. Hij gaat een lastige, zo niet onmogelijke klus op zich nemen. Als het rendement voor de gehele sector terug zal komen, moet de Europese productie gestuurd worden. Veel succes gewenst.

 • mwhjanssen5

  Ik ben het eens je moet aan de onderhandelingstafel blijven zitten tot op zekere hoogte, als al het vlees wat in Europa wordt geconsumeerd aan de europese eisen voldoet dan kunnen wij als nederlandse varkenshouders met iedereen concurreren en dan is het aan de consument als ze extra eisen willen dat die dan ook betaalt moeten worden voort wat hoort wat. Voor een luxe produkt of dienst als auto of vakantie wordt wel gemakkelijk meer betaalt als het niet standaard is waarom dan niet voor een primair produkt als voedsel.

 • joannes

  Bruggenbouwers zijn er altijd nodig wanneer er diepe kloven zijn! Maar voor een sterke brug moet er aan biede kanten van de kloof bereidheid en inzicht zijn in de huidige markt situatie. Zoals nu de discussies maar ook de praktijk loopt wordt de kloof alleen maar groter. De vermeerderaars zullen zich meer richten op export wanneer ze daar beter gewaardeerd worden en dat is niet in het belang van de mesters.

 • Jokeren43

  Bennie heel veel succes ik denk dat jij gelijk hebt,met geduld bereik je meer dan
  met acties dat is wel bewezen.
  Maar de varkensboeren en het NVV zijn al hoelang een brug aan het bouwen,
  het schiet niet echt op.
  Er zijn zoveel bedrijven minder, en nog steeds wordt er te weinig verdient door (de varkenshouder) dit is al minstens 15 jaar zo.

 • koestal

  mag je wel onderhandelen van de NMA ? die houdt niet van achterkamertjesoverleg

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.