Varkenshouderij

Foto & video 28 reactieslaatste update:18 dec 2013

'Marktkennis essentieel voor betere verwaarding'

Een speciale thema-avond op het bedrijf van Johnny Hogenkamp stond deze week in het teken van maximale verwaarding van biggen en vleesvarkens. Hogenkamp vertelt over het belang van marktkennis. Slager Kouwen laat zien hoe je een varken uitsnijdt en geeft daarbij tekst en uitleg.

Laatste reacties

 • hertha

  Johnny heeft het over bulkproductie, is hij daar zelf ook niet mee bezig?

 • joannes

  Hij wil terug naar inefficiëntie! Dat is nieuw! Stel je eens voor dat de klanten naar de lokale slager én de Supermarkt zouden moeten. Per saldo zijn de consumenten dan meer tijd kwijt met het verzamelen van hun eten! Ik denk niet dat consumenten snel de effectiviteit van de Supermarkt zullen opgeven. En zeker niet, wanneer ze ook nog eens theater krijgen, zoals nu in sommige supermarkten.

 • Bison

  Je kan ook een slager in de supermarkt laten werken,.zien we hier ook wel

 • Demeter Griend

  Varkensvlees is rattenvlees, het is niet voor niets onrein volgens de Joodse rituelen. Ik griezel ervan.

 • Bison

  Iedereen griezelt wel ergens van Demente Vriend. Ik griezel van postelijn,..geef mij maar een lekkere ham.

  Bij die orthodoxe joden is nou eenmaal een steekje los.

 • abtje

  Je eet je voorouders ook niet op, Demeter Griendheeft een punt.
  Wij eten weer geen apenvlees :-)

 • Demeter Griend

  Gewoon een stukje koevlees met veel veel minder kans op rotzooi in het vlees.

 • W Geverink

  Je wil me toch niet vertellen Demeter dat daar bij jullie in dat perfecte Nederland volk rond loopt dat met voorbedachte rade de zaak loopt te besotemieteren? En omdat je denkt dat in varkensvlees rotzooi zit ben je bereid jezelf af te straffen met een stuk afgemolken taaie met een hint van lever smaak holstein steak?

 • minasblunders1

  Een koetje uit je eigen wei, Geverink. Dat is het allerbeste.

 • Bison

  Wij komen niet van Apen abtje,..Monsanto bestond toe nog niet.
  Of het moet ET geweest zijn?

 • W Geverink

  Dat is zo abtje maar geen afgemolken Holstein.

 • abtje

  @Bison, wij stammen wel van de apen af en daarom eten wij geen apenvlees.
  Moslims en joden eten geen varkensvlees...
  Zo duidelijker?
  @W Geverink, ik vind een biefstukje en varkenshaas allebei lekker, echter hoe malser. hoe beter:-)

 • Bison

  Abtje...niet zo stom lullen. In holland zijn geen apen zo het staat niet op het menu, in Afrika en in de indonesische archipel en zuid amerika word nog zat aap gegeten,in afrika eten ze ook gorrilla en chimpansee al het tegen de wet.

 • Demeter Griend

  Wij hebben fijn Gemeenschappelijk Landbouwbeleid dat geeft vet veel rust in mijn bedrijfsvoering.

 • Mels

  Ja,om boeren die nul risico nemen in leven te houden omdat ze te beroerd zijn om echt geld te verdienen ipv te leven van de bedeling uit Brussels,helaas is die mogelijkheid er.

 • Demeter Griend

  Ja en daarom ben ik de paasdagen lekker vrij. Op 2 april de gecombineerde opgave weer invullen en een vinkje zetten bij toeslag ja. Je kan ook een vinkje zetten bij nee, kan ook.
  Het is Ieren kwestie van volhouden krijg je er ook nog AOW bij in Nederland.

 • Mels

  En jij noemt jezelf boer? En meent hier ook nog wat in de melk te brokkelen hebben.Ik noem mensen die menen niets te hoeven doen voor hun geld gewoon profiteurs.Opvreters van de maatschappij en anders niet.Dat jij jezelf nog lachend kan bekijken in de spiegel zeg.

 • gjcamps

  Ik denk dat je als boer niet moet kijken wie uiteindelijk betaald voor je producten. Plezier in je werk en zorgen dat je er geld aan overhoud. We kregen vroeger 5000 gulden voor een bunder mais, zonder subsidie. Europees beleid is echter een stabiel en goedkoop voedselpakket, daarom zorgen politicie middels een garantie bedrag dat er een overproductie komt. Bij het eerste jaar maispremie heb ik ook 'nee' ingevuld maar de markprijzen daalde gelijk met het subsidiebedrag. De echte subsidie komt terecht bij de consument die momenteel veel te weinig betaald voor kwaliteits voedsel. Schaf snel alle regulering af en boeren zullen meer verdienen als nu.

 • Mels

  Nee gjcamps,als je als overheid subsidie wil geven om goedkoop voedsel te krijgen dien je als overheid zorg te dragen voor een juiste verlening van die subsidie.Hoe kan het bestaan dat wij allemaal trouw de gecombineerde opgave invullen,onze oppervlaktes invullen en gekort worden als we daar een fout in maken.Het is dus zo dat men alles van ons weet.De enige stap die ze niet maken is de uitkering van subsidie gekoppeld aan de gecombineerde opgave.Korten kunnen ze wel ja.Wie teelt of dieren houd dient de steun te ontvangen,niet het soort profiteurs als Geenmeter mijnVriend.3 vliegen in een klap kunnen er geslagen worden,nl,geen verhandelbare rechten meer,ze behoren nl bij de opgave en worden uitgekeerd na controle,Degene die teelt en er recht op heeft krijgt ondersteuning en de belangrijkste,EU proleten kunnen jaarlijks beslissen voor welk gewas ze hoeveel steun uit willen trekken.Wil men een duurzaam gewas geteeld krijgen dan kan men dat zo regelen,wil men vergroening,alleen bv akkerranden steunen/compenseren.Ik begrijp dat dat voor de zichzelf instandhoudende tegenwerkers van de EU proleten erg moeilijk is om dit te bedenken.

 • gjcamps

  Mels, je begrijpt het niet, door het invoeren van subsidies zijn velen afhankelijk geworden van deze ondersteuning. Als deze wegvallen moeten productprijzen stijgen naar marknivo. Uiteindelijk is de consument duurder uit. Binnen europa zijn er grote verschillen in mate van controles, en ja je hebt gelijk in Nederland weet men alles en is er een systeem dat je elk jaar moet bewijzen dat de boompjes niet overhangen om toch het areaal goedgekeurt te krijgen dat je al jaren bewerkt. Daarom blijf ik erbij, plezier in wat je doet en zorg dat je ervoor betaald krijgt. Bij de ene zijn dat gekleurde akkerranden, voor de ander bloembollen zonder subsidie.

 • gjcamps

  Landbouw subsidies zijn goed voor de consument, dit geeft stabiele prijzen voor het voedselpakket binnen Europa.

 • Bison

  De subsidies worden uiteindelijk ook opgehoest door de consument (tax)

 • W Geverink

  Beste gjcamps. Ik krijg geen subsidy en bij ons kost het voedselpakket zeker niet meer dan bij jullie. Subsidies zijn een stok achter de deur om boeren in het gareel te houden en de ambtenaren die bij de programma's betrokken zijn is niet meer dan verborgen werkeloosheid.

 • Mels

  Gjcamps.volkomen mis. Uitleg volgt.

 • gjcamps

  W Geverink, bij jullie zullen ook wel alle belastingen lager uitvallen? Diesel goedkoper, OZB belasting, BPM belasting, BTW 21% , goedkopere grond, etc. Dan is het wel logisch dat je iets goedkoper kunt produceren. Door belastingen/accijnzen te heffen en het doelgericht subsidieren van zaken probeert de overheid grip te krijgen op sectoren of ontwikkelingen te stimuleren.

 • W Geverink

  Boeren met een miljoen aan eigen vermogen kopen boodschappen van een overheids uitkering...

 • Mels

  Denk dat ik niet veel meer hoef uit te leggen. EU mag van mij best subsidie geven. Daar ben ik verders niet tegen als dat dan maar eerlijk verdeeld wordt. Ik teel en krijg subsidie wat weer opgeeisd wordt door de landeigenaar die er vervolgens van leeft. Investeringen van 20 keer de steun worden gedaan en vervolgens roepen dat je diezelfde steun wel nodig hebt want het is allemaal geen vetpot. Yeh right. Zoals W Geverink zegt:het is alleen maar om boeren in het gareel te houden.

 • Demeter Griend

  Zijn er hier ook boeren met een nieuwe John Deere van 2 ton en die toch recht op zorgtoeslag hebben ...
  het wordt morgen een drukke dag administratief met de gecombineerde opgave. vorige jaar wel een middag over gedaan, had namelijk nogal wat rechten gekocht. Heb ik er echt binnen no time uit door slim te verzilveren.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.