Varkenshouderij

Foto & video 5022 x bekeken 7 reacties

Hardenberg biedt diverse noviteiten en beursacties

Deze week vinden de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij plaats in Hardenberg. Er zijn talrijke nieuwtjes te zien.

Foto

 • Stalinrichter Eeftink Rensing toonde de Greenfeeder. Het is een voertoren om ruwvoer te verstrekken aan vleesvarkens. Er kan ruwvoer als mais, grasbrok of gehakseld stro in. Het gaat om een prototype. De prijs is nog onbekend, maar zal rond €150 uitkomen.

  Stalinrichter Eeftink Rensing toonde de Greenfeeder. Het is een voertoren om ruwvoer te verstrekken aan vleesvarkens. Er kan ruwvoer als mais, grasbrok of gehakseld stro in. Het gaat om een prototype. De prijs is nog onbekend, maar zal rond €150 uitkomen.

  Foto: Ronald Hissink
 • Het is feest bij De Groene Belangenhartiger: IKB Nederland Varkens bestaat tien jaar. Bestaande en nieuwe klanten kunnen in Hardenberg drie jaar lang 50 procent korting krijgen op de IKB-diensten. De aanbieding gaat volgens DGB niet ten koste van de dienstverlening: “Wij investeren in groei.”

  Het is feest bij De Groene Belangenhartiger: IKB Nederland Varkens bestaat tien jaar. Bestaande en nieuwe klanten kunnen in Hardenberg drie jaar lang 50 procent korting krijgen op de IKB-diensten. De aanbieding gaat volgens DGB niet ten koste van de dienstverlening: “Wij investeren in groei.”

  Foto: Ronald Hissink
 • Handelshuis Schuttert uit Ommen pakt uit met de Schuttert-turbozeug. De zeug (25 procent Landvarken, 25 procent B-lijn en de helft Z-lijn) is volgens Schuttert hét antwoord op de Deense zeug: Veel sterke, goed bevleesde biggen. Op jaarbasis levert het bedrijf 5.000 turbozeugen. Het advies is de zeug te insemineren met een Toppie-Piétrain of PIC-Piétrain als de groei tegenvalt.

  Handelshuis Schuttert uit Ommen pakt uit met de Schuttert-turbozeug. De zeug (25 procent Landvarken, 25 procent B-lijn en de helft Z-lijn) is volgens Schuttert hét antwoord op de Deense zeug: Veel sterke, goed bevleesde biggen. Op jaarbasis levert het bedrijf 5.000 turbozeugen. Het advies is de zeug te insemineren met een Toppie-Piétrain of PIC-Piétrain als de groei tegenvalt.

  Foto: Ronald Hissink
 • Stalinrichter Jovas toonde composietvloeren. Deze roosters bestaan uit kunsthars, kwartsmeel en kwartskorrel en nemen geen vocht en vuil op, stelt het bedrijf. Het rooster is volgens Jovas heilzaam voor de klauwen van gespeende biggen. Een element van 0,6 vierkante meter met verwarming kost €80. Er is ook een prototype composietvloer voor kraamzeugen die loslopen.

  Stalinrichter Jovas toonde composietvloeren. Deze roosters bestaan uit kunsthars, kwartsmeel en kwartskorrel en nemen geen vocht en vuil op, stelt het bedrijf. Het rooster is volgens Jovas heilzaam voor de klauwen van gespeende biggen. Een element van 0,6 vierkante meter met verwarming kost €80. Er is ook een prototype composietvloer voor kraamzeugen die loslopen.

  Foto: Ronald Hissink
 • Bij de samenwerkende varkensartsen van Suvita konden bezoekers een afdruk achterlaten van hun duim. In een broedstoof wordt bepaald hoeveel bacteriën erop zitten. De persoon met de vieste duim wint een dispenser met ontsmettingsmiddel. Suvita wil varkenshouders bewust maken van hoeveel zij bijdragen aan de overdracht van ziektes door onhygiënisch te werken.

  Bij de samenwerkende varkensartsen van Suvita konden bezoekers een afdruk achterlaten van hun duim. In een broedstoof wordt bepaald hoeveel bacteriën erop zitten. De persoon met de vieste duim wint een dispenser met ontsmettingsmiddel. Suvita wil varkenshouders bewust maken van hoeveel zij bijdragen aan de overdracht van ziektes door onhygiënisch te werken.

  Foto: Ronald Hissink
 • Stalinrichter De Nijborg Agri toont een automatische stroverstrekker voor in vleesvarkensstallen. Het geheel heeft veel weg van een voerinstallatie. Een kettingsysteem zorgt dat het gehakselde stro in de dosator komt. De techniek is bedoeld voor het segment tussen gangbaar en biologisch.

  Stalinrichter De Nijborg Agri toont een automatische stroverstrekker voor in vleesvarkensstallen. Het geheel heeft veel weg van een voerinstallatie. Een kettingsysteem zorgt dat het gehakselde stro in de dosator komt. De techniek is bedoeld voor het segment tussen gangbaar en biologisch.

  Foto: Ronald Hissink
 • Smits Agro introduceert een installatie om de hoeveelheid stof in stallen te reduceren. Dit speelt vooral in de pluimveehouderij, waar stof met aangehechte ziektekiemen een bedreiging vormt voor de diergezondheid. Ook in de varkenshouderij gaat Smits Agro het systeem verkopen. Goedkoop is het niet. Een unit voor één afdeling kost €5.500.

  Smits Agro introduceert een installatie om de hoeveelheid stof in stallen te reduceren. Dit speelt vooral in de pluimveehouderij, waar stof met aangehechte ziektekiemen een bedreiging vormt voor de diergezondheid. Ook in de varkenshouderij gaat Smits Agro het systeem verkopen. Goedkoop is het niet. Een unit voor één afdeling kost €5.500.

  Foto: Ronald Hissink
 • Fermentatie was op vele stands een belangrijk gespreksonderwerp. Voerfabrikant Gebroeders Fuite zet ook vol in op gefermenteerde voeders. Momenteel verkoopt het bedrijf wekelijks circa 400 ton vloeibare biggenvoeders. Naast het gefermenteerde voer verkoopt Fuite ook een vloeibaar mengel van voornamelijk melkproducten om jonge biggen een extra boost te geven.

  Fermentatie was op vele stands een belangrijk gespreksonderwerp. Voerfabrikant Gebroeders Fuite zet ook vol in op gefermenteerde voeders. Momenteel verkoopt het bedrijf wekelijks circa 400 ton vloeibare biggenvoeders. Naast het gefermenteerde voer verkoopt Fuite ook een vloeibaar mengel van voornamelijk melkproducten om jonge biggen een extra boost te geven.

  Foto: Ronald Hissink
 • Big Dutchman had de grootste stand in Hardenberg. Voorheen was het bedrijf vooral actief op markten buiten Europa met het opleveren van complete projecten. Momenteel richt het bedrijf zich ook op Nederland. Big Dutchman ziet Nederland, Duitsland en Scandinavië als gidslanden op varkenshouderijgebied. Ontwikkelingen worden doorvertaald naar andere continenten.

  Big Dutchman had de grootste stand in Hardenberg. Voorheen was het bedrijf vooral actief op markten buiten Europa met het opleveren van complete projecten. Momenteel richt het bedrijf zich ook op Nederland. Big Dutchman ziet Nederland, Duitsland en Scandinavië als gidslanden op varkenshouderijgebied. Ontwikkelingen worden doorvertaald naar andere continenten.

  Foto: Ronald Hissink
 • Om veilig en hygiënisch vloeibare (gefermenteerde) biggenvoeders te kunnen voeren heeft Big Dutchman een installatie om restloos porties van minimaal 4 kilo te voeren. Het voer wordt alleen met lucht door de leiding gestuurd. Het is mogelijk om deze nog na te spoelen met een kleine hoeveelheid water.

  Om veilig en hygiënisch vloeibare (gefermenteerde) biggenvoeders te kunnen voeren heeft Big Dutchman een installatie om restloos porties van minimaal 4 kilo te voeren. Het voer wordt alleen met lucht door de leiding gestuurd. Het is mogelijk om deze nog na te spoelen met een kleine hoeveelheid water.

  Foto: Ronald Hissink
 • De behandelwagens van Agro Verhen worden volop verkocht. Zeugenbedrijven groeien snel en het naaldloos vaccineren en het automatisch oornummeren van biggen wordt dan steeds interessanter. Volgens Agro Verhen zijn inmiddels circa 200 systemen uitgeleverd. Afhankelijk van de mogelijkheden kost een behandelkar €5.000 tot €10.000.

  De behandelwagens van Agro Verhen worden volop verkocht. Zeugenbedrijven groeien snel en het naaldloos vaccineren en het automatisch oornummeren van biggen wordt dan steeds interessanter. Volgens Agro Verhen zijn inmiddels circa 200 systemen uitgeleverd. Afhankelijk van de mogelijkheden kost een behandelkar €5.000 tot €10.000.

  Foto: Ronald Hissink
 • Hardenberg is zeker ook een relatiebeurs. Veel boeren komen om even bij te praten met leveranciers, afnemers en collega’s. Er waren opvallende veel Duitse bedrijven vertegenwoordigd. Deze bedrijven proberen in Nederland voet aan de grond te krijgen of ontvingen Duitse klanten op de stand.

  Hardenberg is zeker ook een relatiebeurs. Veel boeren komen om even bij te praten met leveranciers, afnemers en collega’s. Er waren opvallende veel Duitse bedrijven vertegenwoordigd. Deze bedrijven proberen in Nederland voet aan de grond te krijgen of ontvingen Duitse klanten op de stand.

  Foto: Ronald Hissink

Laatste reacties

 • Kieke

  Kan nondeju nog steeds maar een foto zien
  Doen jullie hier nog wat aan redactie?

 • Gommans

  bij mij het zelfde sinds de update van de site wil het maar niet lukken met het kijken naar de fototreportages

 • fierslimpt1

  Als we nie snel die fotoreportage's kunne bekijken ,zeggen we toch de boerderij op

 • koestal

  nu nog wat aan de varkensprijs doen,dan komt het helemaal goed

 • Beheerder
  Redactie

  We zijn met het probleem aan het analyseren. Het is een lastige om na te bootsen, want in de regel doet de fotoplayer het wel goed. We zouden geholpen zijn als je niet alleen meldt dat je maar 1 foto ziet, maar dan ook een screenshot van de pagina neemt en naar de redactie mailt ( boerderij@reedbusiness.nl ). Vermeld daarbij ook met welke browser je hebt.

 • V. Arkenshouder

  zie alles perfect

 • groot731

  hier ok

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.