Varkenshouderij

Foto & video 5608 x bekeken 9 reacties

Tönnies paait personeel

Werken bij Tönnies Fleisch moet leuk zijn, verklaart eigenaar Clemens Tönnies deze week in een interview in Boerderij. Kijk mee hoe hij daaraan invulling geeft.

Foto

 • In het nieuwe hoofdkantoorvan Tönnies Fleisch in Rheda-Wiedenbrück zetelt de hoofddirectie en de verkoopafdeling. Daarnaast is ruimte ingericht voor kinderopvang, een bar, sauna en fitnessruimte.

  In het nieuwe hoofdkantoorvan Tönnies Fleisch in Rheda-Wiedenbrück zetelt de hoofddirectie en de verkoopafdeling. Daarnaast is ruimte ingericht voor kinderopvang, een bar, sauna en fitnessruimte.

  Foto: Hans Prinsen
 • De kinderopvang staat open voor kinderen van personeelsleden en kroost van niet-werknemers uit de omgeving.

  De kinderopvang staat open voor kinderen van personeelsleden en kroost van niet-werknemers uit de omgeving.

  Foto: Hans Prinsen
 • De kinderopvang heeft de naam Tönnies Kita, een afkorting van Tönnies-Kindertagesstätte.

  De kinderopvang heeft de naam Tönnies Kita, een afkorting van Tönnies-Kindertagesstätte.

  Foto: Hans Prinsen
 • Aan de binnenzijde is veel glas, dit versterkt het open karakter van het gebouw.

  Aan de binnenzijde is veel glas, dit versterkt het open karakter van het gebouw.

  Foto: Hans Prinsen
 • Tegen een minimaal tarief kunnen personeelsleden gebruik maken van de fitnessruimte met diverse luxe toestellen. Niets is gratis bij Tönnies.

  Tegen een minimaal tarief kunnen personeelsleden gebruik maken van de fitnessruimte met diverse luxe toestellen. Niets is gratis bij Tönnies.

  Foto: Hans Prinsen
 • Het voetbalveld naast het hoofdkantoor draagt de naam Tönnies Arena. Tönnies Fleisch heeft 13 personeelsteams. Voetballen vormt een welkome afleiding voor de vele slachterijmedewerkers die afkomstig zijn uit diverse Oost-Europese landen. Men wil voorkomen dat de buitenlandse medewerkers de kroeg induiken, drinken en dan eventueel overlast veroorzaken.

  Het voetbalveld naast het hoofdkantoor draagt de naam Tönnies Arena. Tönnies Fleisch heeft 13 personeelsteams. Voetballen vormt een welkome afleiding voor de vele slachterijmedewerkers die afkomstig zijn uit diverse Oost-Europese landen. Men wil voorkomen dat de buitenlandse medewerkers de kroeg induiken, drinken en dan eventueel overlast veroorzaken.

  Foto: Hans Prinsen
 • In de bar staan comfortabele banken om lekker in weg te zakken en te genieten van een drankje na afloop van een uurtje fitnessen.

  In de bar staan comfortabele banken om lekker in weg te zakken en te genieten van een drankje na afloop van een uurtje fitnessen.

  Foto: Hans Prinsen
 • Er wordt ook gewoon gewerkt bij Tönnies. Zes dagen per week slachten twee ploegen wekelijks 150.000 varkens. ’s Nachts wordt de boel gereinigd. Personeel wisselt van dienst en loopt via een corridor van de werk- naar de kleedruimte.

  Er wordt ook gewoon gewerkt bij Tönnies. Zes dagen per week slachten twee ploegen wekelijks 150.000 varkens. ’s Nachts wordt de boel gereinigd. Personeel wisselt van dienst en loopt via een corridor van de werk- naar de kleedruimte.

  Foto: Hans Prinsen
 • De corridor bezien vanuit de kleedruimte van het personeel. Op de achtergrond de slachterij.

  De corridor bezien vanuit de kleedruimte van het personeel. Op de achtergrond de slachterij.

  Foto: Hans Prinsen
 • In Rheda-Wiedenbrück werken 5.800 personeelsleden. Het slachterijpersoneel heeft allemaal een eigen kluisje om spullen achter te laten.

  In Rheda-Wiedenbrück werken 5.800 personeelsleden. Het slachterijpersoneel heeft allemaal een eigen kluisje om spullen achter te laten.

  Foto: Hans Prinsen
 • Vuile kleding kan het personeel achterlaten in de kleedruimte. Via een luik valt de vuile kleding en komt dan in de wasruimte terecht.

  Vuile kleding kan het personeel achterlaten in de kleedruimte. Via een luik valt de vuile kleding en komt dan in de wasruimte terecht.

  Foto: Hans Prinsen
 • De verkoopafdeling voor rundvlees. Verderop in deze ruimte zit de verkoopafdeling varkensvlees.

  De verkoopafdeling voor rundvlees. Verderop in deze ruimte zit de verkoopafdeling varkensvlees.

  Foto: Hans Prinsen
 • Voor het hoofdkantoor is een supermarkt waar mensen uit de omgeving en personeel een ruime keuze hebben in vlees en vleeswaren uit de eigen fabriek.

  Voor het hoofdkantoor is een supermarkt waar mensen uit de omgeving en personeel een ruime keuze hebben in vlees en vleeswaren uit de eigen fabriek.

  Foto: Hans Prinsen
 • Overzicht vanuit hoofdkantoor op het terrein. Links het logo. Aan de voorkant de parkeerplaats.

  Overzicht vanuit hoofdkantoor op het terrein. Links het logo. Aan de voorkant de parkeerplaats.

  Foto: Hans Prinsen
 • Clemens Tönnies is voetballiefhebber en voorzitter van de raad van commissarissen van Schalke 04 in Gelsenkirchen. In de ontvangstruimte op het hoofdkantoor van Tönnies hangen shirts van de meest bepalende spelers van Schalke.

  Clemens Tönnies is voetballiefhebber en voorzitter van de raad van commissarissen van Schalke 04 in Gelsenkirchen. In de ontvangstruimte op het hoofdkantoor van Tönnies hangen shirts van de meest bepalende spelers van Schalke.

  Foto: Hans Prinsen

Laatste reacties

 • gerard364099

  als hij nou eens net zo gek word met zijn leveranciers dan betaald hij morgen 3 euro per kilo varkensvlees, hoeft er niet meer tegen wil en dank worden uitgebreid en heb je met 1500 tot 2000 vleesvarkens een normaal inkomen
  dus tonnies vooruit met de geit

 • Mels

  Gerard,ff een vraag:Wat doet een boer als ie een goede tot redelijke prijs voor zijn product ontvangt????????

 • varkenshouder1

  Die ontvangt hij niet dus kan ie er ook niets me doen.
  Hij wordt genepen zodat Clemens daar gekke dingen mee kan doen !!!

 • JeuAbsil

  @varkenshouder1. Mels heeft wel gelijk dat als er veel wordt uitbetaald per kilo varkensvlees, dat boeren juist gaan uitbreiden. Hiermee wordt het aanbod weer groter en gaat de prijs omlaag.

 • gerard364099

  hallo allen
  voor nederland kan dit eigenlijk niet gezien dat we rechten hebben
  er kan dus feitelijk geen varken meer bijkomen alleen als de overheid rechten uitdeeld
  zoals bij het cluster in markelo waar men de helft kado kreeg als men een mestverwerker/vergister bij bouwde. gelukkig is dit plan afgeschoten

 • B den Besten

  He Gerard en varkenshouder1, begin ook een varkensslachterij net als Clemens Tonnies, lopen jullie zo binnen, wat het is heel makkelijk toch?

 • Sjaak

  Tja, je moet iemand naaien om te kunnen paaien....
  En soms omgekeerd...;)

 • Realist

  Als de prijs bij Tonnies niet hoog genoeg is, lever hem dan je varkens niet.

 • drikhend

  Beste mensen deze man is veel slimmer dan menig ondernemer . Hij paait zijn personeel . Mensen zijn tevreden minder ziek en gaan voor zelfde geld harder werken . Dus hij wint op alle fronten . Wat doen veel ondernemers klagen en op de centen gaan zitten . Weinig voorzieningen voor personeel . Mensen niet tevreden meer ziek en doen niet meer dan nodig is en zijn dan minder betrokken bij bedrijf . Waarom zou hij meer betalen dan de andere als er varkens genoeg zijn en de rest ook niet meer betaald . Een mester betaald de vermeerderaar ook niet meer voor de big dan de prijs die er voor staat . Ook al draait de vermeerderaar verlies . Dit is gewoon handel . En in overschot markt heeft de koper meer macht dan de verkoper . Maar wees eerlijk als hij er niet was zouden de varkensprijzen waarschijnlijk nog lager zijn . Als hij goed voor zijn personeel is zorgen deze ook goed voor hem . En kan hij uitbreiden en de vraag naar varkens blijft of zal meer worden . Wat uiteindelijk de boeren ten goed komt .Het vertrouwen van de boeren zal hij ook moeten winnen door zijn handelaren goed te behandelen en 52 weken per jaar de varkens afnemen . En niet alleen in de weken dat er te winnen valt .Vertrouwen van medewerkers , handelaren , afnemers en boeren . Is zeker zo belangrijk als enkele weken per jaar een paar cent meer betalen. Maar in medewerkers investeren betaald zich voor meer dan 100% terug .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.