Varkenshouderij

Foto & video 4 reacties

PRRS

PRRS is een steeds veranderend virus, dat op bijna alle varkensbedrijven voorkomt. De economische schade is groot. Zeugen kunnen reproductieproblemen krijgen.

100 Seconden Dierenarts

Laatste reacties

 • Kristof Van Hoye

  wat is dan het nut van vaccineren nog?

 • zozo

  Het beste manier om van het gezeur PRRS af te komen als vermeerderaar is leegdraaien en alles brandschoon maken met overbruggingskrediet van de handel.De afnemer(handel)de nieuwe zeugen schone fokmateriaal(+dekberen) te laten leveren inclusief de dierenarts(geen gezeur) .Filters op de(nieuwe) stal,schone ontsmette wagen(hittebehandeling) bij huis(of van huis via ondergrondse tunnel laaddok overdekt)
  Geen ki sperma van station(mocht het eens mis zijn) gegarandeerd prrs(KI Mobiel)beren op erf vrij en niet enten.Lukt het niet is het risico voor het handelshuis en veterinair bij foutief advies(schade vooruitvloeiend in mesterij en fokkerij).Alleen contacten met andere varkenshouders etc en dierenarts via het medium internet of na het weekend(2dgn) bedrijfsbezoek.Natuurlijk de strikte interne biosecuritie voor elke afdeling een aparte medewerker b.v kraamstal/dekstal(wekensysteem)biggenstal/drachtstal.En natuurlijk een groot hek om het bedrijf met mest en voerpunten buiten het hek.Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.Natuurlijk mogen de 'aan de boer' verdieners het geheel misschien ook voor eigen kop doen en de boel overkopen tegen de echte waarden? van een volwaardig vermeerderings bedrijf.

 • Hogman1

  Zozo ,dat wordt dan wel gezellige zo.
  Een zuurstoffles met overdrukmasker op en het is net asbest saneren .
  Twee uur werken en eerst rap onder de douche voor je koffie gaat drinken met je collega ,want je zal elkaar maar besmetten.
  Of de kantine opdelen met een glazen wanden en gebarentaal leren?
  Met alle respect maar dat is toch geen leven

 • zozo

  Tja Hogman,dat klopt,maar ja die richting gaat het wel uit of je nou wilt of niet.De adviezen(commerciele)enten gaan wel die richting uit want echt een oplossing aandragen om het uit te bannen heeft men niet.Rendabeler wordt het zeker niet met al die broodadviseurs zonder of minimaal resultaat waarvan vaststaat dat hun verdienen aan PRRS /2 euro per minuut, excl. voorrijkosten ex.btw.Ook weer een reden om weer op te schalen ivm gezelligheid en een vaste veearst in dienst die kan zien of het van PRRS komt of niet kan hij/zij het zelf in de kiem smoren wordt het misschien wel weer gezellig.succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.