Varkenshouderij

Foto & video 4822 x bekeken 6 reacties

Pleidooi voor uitstel eisen 2013

Chris Wijsman, varkenshouder in Zuid-Holland, is niet klaar voor 2013. "De sector wil graag investeren in dierenwelzijn, maar de financiële ruimte is er nu niet door de slechte prijzen van de afgelopen jaren."

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • John*

  Ik denk dat we niet meer moeten praten over uitstel van maatregelen. Dadelijk krijgen weer een hoop bedrijven uitstel van ombouw en waarschijnlijk wordt er niet omgebouwd! Ondertussen hebben we hier wel torenhoge mestafzetkosten en europees gezien lage biggen prijzen. Bedrijven die wel omgebouwd ondervinden hiervan elke dag nadeel. De grote fout is geweest om 15 jaar geleden een harde datum te nemen waarop alles omgebouwd moet zijn. Niet werkbaar en voorlopers worden benadeeld. Beter was het geweest als alle bedrijven elk jaar 10% meer zeugen in groepshuisvesting hadden liggen en elk jaar 5% ammoniak reductie hadden gereduceerd. Dan was in 10 jaar tijd de sector klaar geweest! Bedrijven die groepshuisvesting niet zien zitten waren bij de 30% gestopt of toch goede ervaringen opgedaan. NU zitten we met een harde deadline en er moet nog heel veel werk verzet worden! Misschien de komende 3 jaar elk jaar 33% van de zeugen in de groep? Bedrijven die niet om willen bouwen kunnen dan ook 33 % van de boxen leeglaten. en het jaar erop 66 %.

 • zentsbeheer1

  Varkenshouders opgelet,
  denk goed na voor u zoveel kapitaal uitgeeft in deze tijd. Op 1 jan 2012 zou de legbatterij uit Europa verdwenen moeten zijn. Tientallen miljoenen kippen in Europa, ook in Nederland blijven gewoon op de batterij zitten en Europa is niet in staat om er een uit te halen . Ondernemers die omgebouwd hebben zitten met een torenhoge kostprijs. De ondernemers die niets hebben gedaan krijgen de zelfde eierprijs en kunnen gewoon doordraaien met een groot kostprijs voordeel. Wacht gewoon af en u zult beloond worden.

 • harrieke

  uitstel is knap lullig voor diegene die hun zaakjes wel voorelkaar hebben,en dus forse investeringen (wel) hebben gedaan .
  nu gewoon doorzetten,iedereen heeft de kans gehad.

 • ericvanzutphen

  Ja we hebben tijd genoeg gehad
  helemaal mee eens Harrieke
  diegene die de nek hebben uit gestoken worden anders hiervoor gestraft

 • gertke

  Meneer Wijsman,ik ben klaar en heb de beurs leeg!

 • johanlind

  Wie zich niet aan afspraak na wil komen,krijgt hij en of zij boete.zo is dat geregelt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.