Varkenshouderij

Foto & video 3331 x bekeken

Noviteiten en entertainment op EuroTier

De EuroTier in Hannover is dinsdag 13 november begonnen en is dit jaar groter dan ooit. Er staan 2.445 stands uit 51 verschillende landen.

Foto

 • 

De EuroTier in Hannover is dinsdag 13 november begonnen en is dit jaar groter dan ooit. Er staan 2.445 stands uit 51 verschillende landen. Uit Nederland zijn ongeveer 200 bedrijven aanwezig. Bij de vorige editie in 2010 waren er 1.926 standhouders.

  De EuroTier in Hannover is dinsdag 13 november begonnen en is dit jaar groter dan ooit. Er staan 2.445 stands uit 51 verschillende landen. Uit Nederland zijn ongeveer 200 bedrijven aanwezig. Bij de vorige editie in 2010 waren er 1.926 standhouders.

 • Ook dit jaar hebben veel bedrijven weer een vorm van entertainment op de stand. Op de stand van BHZP konden de bezoekers een gokje wagen.

  Ook dit jaar hebben veel bedrijven weer een vorm van entertainment op de stand. Op de stand van BHZP konden de bezoekers een gokje wagen.

 • 
Een gouden medaille is toegekend aan de optiSCAN van het bedrijf Hölscher + Leuschner. De optiSCAN is een mobiel weegsysteem dat door middel van 3D-cameratechnologie het aflevergewicht van vleesvarkens kan vaststellen. De scan komt medio 2013 op de markt. Het bedrijf mikt op een nauwkeurigheid van 97 procent. Scannen kost 3 tot 5 seconden per varken.

  Een gouden medaille is toegekend aan de optiSCAN van het bedrijf Hölscher + Leuschner. De optiSCAN is een mobiel weegsysteem dat door middel van 3D-cameratechnologie het aflevergewicht van vleesvarkens kan vaststellen. De scan komt medio 2013 op de markt. Het bedrijf mikt op een nauwkeurigheid van 97 procent. Scannen kost 3 tot 5 seconden per varken.

 • 
Een buis voor de verstrekking van stro aan vleesvarkens heeft een zilveren medaille ontvangen. De buis is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Dűsser. Per buis kunnen circa 25 tot 50 vleesvarkens stro krijgen. De buis wordt binnenkort in productie genomen en gaat zo’n €250 kosten.

  Een buis voor de verstrekking van stro aan vleesvarkens heeft een zilveren medaille ontvangen. De buis is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Dűsser. Per buis kunnen circa 25 tot 50 vleesvarkens stro krijgen. De buis wordt binnenkort in productie genomen en gaat zo’n €250 kosten.

 • 
Schauer kreeg een zilveren medaille voor een tussenstuk dat verstopping van de voerleiding moet voorkomen. Met het tussenstuk is het ook niet meer nodig dat het restvoer terug moet worden geleid naar de silo. De kosten zijn €500.

  Schauer kreeg een zilveren medaille voor een tussenstuk dat verstopping van de voerleiding moet voorkomen. Met het tussenstuk is het ook niet meer nodig dat het restvoer terug moet worden geleid naar de silo. De kosten zijn €500.

 • Big Dutchman pakte dit jaar groot uit met een prototype van de stal van de toekomst. Het model laat zien hoe een zeugenbedrijf er in 2030 uit kan zien. Het systeem om de berigheid van zeugen te detecteren (Sow Check) kreeg een zilveren medaille.

  Big Dutchman pakte dit jaar groot uit met een prototype van de stal van de toekomst. Het model laat zien hoe een zeugenbedrijf er in 2030 uit kan zien. Het systeem om de berigheid van zeugen te detecteren (Sow Check) kreeg een zilveren medaille.

 • 
In de kraamstal van de stal van de toekomst lopen de zeugen los. Een beweegbare vloer moet een goede mestafvoer mogelijk maken. In de praktijk zijn hier nog twijfels over, of deze vloer voordelen biedt. Links in het kraamhok bevindt zich het biggennest met vloerverwarming. Beugels moeten de biggen beschermen tegen doodliggen.

  In de kraamstal van de stal van de toekomst lopen de zeugen los. Een beweegbare vloer moet een goede mestafvoer mogelijk maken. In de praktijk zijn hier nog twijfels over, of deze vloer voordelen biedt. Links in het kraamhok bevindt zich het biggennest met vloerverwarming. Beugels moeten de biggen beschermen tegen doodliggen.

 • Op de beurs stond opnieuw de Contact-O-Max in de stand van Big Dutchman als noviteit gepresenteerd. Niets is echter minder waar. Deze op afstand bestuurbare box met daarin een zoekbeer is al jaren op de markt.

  Op de beurs stond opnieuw de Contact-O-Max in de stand van Big Dutchman als noviteit gepresenteerd. Niets is echter minder waar. Deze op afstand bestuurbare box met daarin een zoekbeer is al jaren op de markt.

 • Veel bedrijven tonen afleidingsmateriaal voor alle diercategorieën. Daaronder zijn deze gele ballen van het Duitse bedrijf Weda. De ballen zijn bevestigd op een veer en zijn geschikt voor vleesvarkens. Het afleidingsmateriaal wordt steeds belangrijker in verband met het verbod op staarten couperen.

  Veel bedrijven tonen afleidingsmateriaal voor alle diercategorieën. Daaronder zijn deze gele ballen van het Duitse bedrijf Weda. De ballen zijn bevestigd op een veer en zijn geschikt voor vleesvarkens. Het afleidingsmateriaal wordt steeds belangrijker in verband met het verbod op staarten couperen.

Of registreer je om te kunnen reageren.