Varkenshouderij

Foto & video 3 reacties

Nieuwe varkensstal... met twee etages (4) BOE018440W

De Hermelinks in Ter Apel bouwen een nieuwe vleesvarkensstal. Omdat het te bebouwen oppervlak begrensd is, bouwen ze een stal met twee etages.

Foto

 • Arno en Ingrid Hermelink bouwen in Ter Apel (Gr.) een nieuwe vleesvarkensstal met twee etages voor circa 2.000 varkens. Boerderij.nl volgt de stalbouw op de voet. In de drie eerdere reportages in september, oktober en december was te zien hoe de stal vorm kreeg. In deze reportage is onder meer te zien hoe de de vloer van de centrale gang op de verdieping en de schuine vloeren in de afdelingen worden gestort.

  Foto's: Jan Sibon, tekst: Bouke Poelsma

 • Voordat de vloer van de centrale gang op de verdieping en de schuine vloeren in de afdeling gestort kunnen worden, zijn bouwlieden druk bezig met de laatste voorbereidingen. Deze foto is gemaakt op 5 januari.

 • Het dak van de stal is doorgetrokken voor een overdekte opslagruimte voor producten en stalling van machines voor de akkerbouwtak van het bedrijf. Deze overdekte werktuigenberging is 500 vierkante meter groot. Een deel van de berging wordt vorstvrij gemaakt met sandwichpanelen. In dit gedeelte, links op de achtergrond, wordt onder andere een aggregaat geplaatst.

 • Op 7 januari staat dan eindelijk de betonwagen op het erf van de Hermelinks. „We wilden op de verdieping eigenlijk voor kerst al storten. Door de vorst zat dit er niet in”, vertelt Arno Hermelink. De varkenshouder hoopt dat de bouw in maart achter de rug is.

 • Het beton gaat vanuit de betonwagen in de betonpomp. Van daaruit gaat het in een slang naar de verdieping van de etagestal.

 • Een mooie overzichtsfoto van de betonpompcombinatie in actie. Op het bouwterrein liggen de houten dwarsbalken klaar voor gebruik. Een deel van de houten balken is al in de stal verwerkt. Op foto 3, boven de betonnen wand, en foto 9 zijn die zichtbaar.

 • Het beton loopt door een flexibele, dunne slang de stal in. Op deze foto zijn ook enkele luchtafvoerkokers zichtbaar. Via deze kokers wordt de lucht van de onderverdieping naar het luchtkanaal in de nok van de stal gezogen.

 • Bouwlieden zorgen dat de vloer egaal wordt gestort.

 • Nadat de vloer van de centrale gang op de verdieping en de schuine vloeren in de afdelingen zijn gestort, is het tijd om de bovenverdieping te isoleren. Deze foto’s zijn gemaakt op 19 januari.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frits

  mooie stal, kan zeker uit! goede klant van de bank

 • no-profile-image

  Luna

  Geen natuurlijke gang, hoe gaat dat nu?

 • no-profile-image

  Woopie

  interasant op zoiets te doen. Lijkt me goeie uitdaging

Of registreer je om te kunnen reageren.