Varkenshouderij

Foto & video 2591 x bekeken 2 reacties

Bleker bezoekt Exterkate en Vion

Staatssecretaris Henk Bleker is vorige week vrijdag op werkbezoek geweest bij de familie Exterkate, deelnemers aan het varkensvleesconcept Good Farming Star van Vion. Bleker ging ook langs bij Vion Retail.

Foto

 • Staatssecretaris Henk Bleker is vorige week vrijdag op werkbezoek geweest bij de familie Exterkate in het Overijsselse Bentelo. Vader en zoon Exterkate doen mee aan het varkensvleesconcept Good Farming Star van Vion.
  Foto's: Vion, tekst: Bouke Poelsma

 • Bleker zag met eigen ogen dat de varkens van de familie Exterkate meer ruimte hebben en kunnen beschikken over afleidingsmateriaal, zoals strokokers.

 • In een filmpje van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie geven varkenshouder Niek Exterkate en staatssecretaris Henk Bleker tekst en uitleg over de diervriendelijker manier van produceren.

 • Op deze foto van links naar rechts: Sebastiaan de Jong (Albert Heijn), Peter Beckers (Vion), Niek Exterkate (varkenshouder) en Erik Kieftenburg (Albert Heijn). Henk Bleker (EL&I) en Frank Dales (Dierenbescherming) poseren op de voorgrond.

 • Later op de middag ging Bleker op bezoek bij Vion Retail in Groenlo. Hier praatte hij met de deelnemende partijen verder over het varkensvleesconcept Good Farming Star.

 • Meer informatie over het werkbezoek van Bleker bij de familie Exterkate en Vion leest u hier.
  Tijdens zijn speech op de opening van de nieuwe broederij van Verbeek in Zeewolde (Fl.) ging Bleker overigens ook nog kort in op zijn bezoek aan de familie Exterkate in Bentelo (Ov.). Bekijk hier het fragment.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pete

  wij hebben ook eens een minister in de stal gehad. alles uitgelegd, wat de problemen waren en wat wij voor oplossingen wilden. Er werd geluisterd maar later werd ons de ene maatregel na de andere door de strot geduwd. Slikken of stikken. en in nederland zijn ze dus bijna gestikt. de pastoor(minister) hoeft alleen nog de laatste zegen te geven en de varkenshouderij mag sterven!

 • no-profile-image

  Ronald Tibbe

  Hallo Niek en familie, goede actie! Laatst ook bij een opendag vergelijkbare actie gedaan.

  succes,

  Ronald.

Of registreer je om te kunnen reageren.