Varkenshouderij

Foto & video 1 reactie

Trends vlees 2008

De vakbeurs Intermeat, van 28 september tot 1 oktober in Düsseldorf staat vooral in het teken van het ‘gemak’ van voeding.

Foto

 • De vakbeurs is voornamelijk gericht op de Duitse markt. De vleesbedrijven stomen de Duitsers klaar voor gemakkelijke maaltijden, het zogenoemde convenience food. Kant-en-klare maaltijden of voorgegaarde producten die alleen even in de magnetron hoeven. Daarnaast is het wokken van groenten en vlees een nieuwe trend.

  Foto's en Tekst: Judith Waninge

 • In Duitsland stijgt de consumptie van vlees. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau ZMP in Bonn (D.). Op dit moment kopen de meeste Duitsers het vlees (en de worst) nog bij de slager, maar de concurrentie van discounters als Aldi en Lidl is groot.

 • D&S Fleisch gaat de Aziatische markt op. Producten als oren, staart en achterpoten zijn in Europa niet gewild, maar in China wel. In januari verwacht D&S Fleisch de export op gang te hebben.

 • Danish Crown wil net als Vion en Tönnies de Duitse markt veroveren met voorverpakt vlees.
  De trend is kleinere verpakkingen voor kleinere huishoudens, en het langer houdbaar maken van vlees door het gebruik van gasverpakkingen.

 • Het wokken van vlees is in Duitsland nog geen gemeengoed. In het algemeen is traditioneel koken nog populair. De kunst is dan om traditioneel te koken met een wok.

Eén reactie

 • no-profile-image

  R. Nieuwlaar

  Zondagmiddag is er een kalf geboren met 3 poten. Ik weet niet of dit vaker voor komt. Graag reactie op dit bericht.

  Groeten Fam. Nieuwlaar

Of registreer je om te kunnen reageren.