Varkenshouderij

Foto & video 1258 x bekeken

Tiende Varkens in Zicht stal geopend

Minister Verburg opende dinsdag 15 mei 2007 de Varkens in Zicht-stal van Arie-Jan en Yvonne van der Mark in Middenbeemster (N-H). Het bedrijf dat het Beemsterlants varken produceert is het tiende in de rij zichtstallen.

Foto

  • Arie-Jan van der Mark maakte van de gelegenheid gebruik om uit te leggen waarom hij als varkenshouder zijn bedrijf openstelt voor burgers. Hij vindt de pr in de varkenshouderij nog slecht, waardoor organisaties als Varkens in Nood en de Partij voor de Dieren burgers een verkeerd beeld geven van de sector. Foto's: Wick Natzijl, tekst: Marc Dijkerman

  • Op uitnodiging van Varkens in Zicht was minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig om de stal officieel te openen.

  • Een vlag van Varkens in Zicht en een groot opblaasvarken sierden de toegang tot het bedrijf.

  • Ook Frans Meulemeesters, voorzitter van de stichting Varkens in Zicht, sprak de genodigden toe.

  • De officiële opening bestond uit het laten zakken van een vlag van Varkens in Zicht. Daarnaast trapte minister Verburg af voor de publiekscampagne Stap in de stal. Hiervoor mocht ze proberen een voetbal door een gat te schieten in een groot bord waarop een varken stond afgebeeld.

  • Ook zanger Bennie Jolink, ambassadeur van Varkens in Zicht, mocht een poging wagen. Zijn bal raakte bijna de fotograaf.

  • Minister Verburg en Van der Mark kregen allebei een beeldje van Varkens in Zicht. Van de Mark laat het zijne zien aan Jos Rameker van de PVE. Zoon Tim van der Mark kijkt toe.

  • Verburg toont veel interesse in de skybox en vraagt Van der Mark waarom sommige zeugen zijn gemerkt met een stift.

  • De pers was rijk vertegenwoordigd. Minister Verburg nam voor iedereen tijd.

  • Onder andere Minister Verburg, Bennie Jolink, Wim Thus (Rabobank Nederland), Wyno Zwanenburg (NVV), Annechien ten Have-Mellema (LTO), burgemeester Harry Brinkman en Frans Meulemeesters (Varkens in Zicht) samen met het gezin Van der Mark op de foto. Hurkend in het midden zonen Arjan en Tim. Zoon Jan Pieter ontbreekt op de foto.

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.