Varkenshouderij

Foto & video

Trends op Eurotier 2006 (2)

Op de Eurotier in Hannover (D.), gehouden van 14 tot en met 17 november 2006, waren automatisch sorteren van vleesvarkens en waterkwaliteit de ‘hot items’.

Foto

  • De ozoncleaner van varkens-k.i. Weser-Ems. Via de ingebrachte inseminatiepipet komt ozon in de baarmoeder. Het doodt bacteriën, schimmels en parasieten. De prijs is €349.

  • HDD-Technik had veel apparatuur voor verbetering van de waterkwaliteit en toevoeging van medicijnen, chloordioxide en zuren aan water. Links een apparaat voor toevoegen van zuren (€1.277) en rechts voor desinfectie van water met ClO2 (€645).

  • In de mengtanks van Weda doodt een lamp van 40 Watt en met 100 procent uv-licht de aanwezige bacteriën. De lamp met veiligheidsglas kost €440, exclusief inbouwkosten.

  • De Bioquel-installatie van €23.000 scheidt water in een zure en een niet-zure fractie met een pH van 2 (drinkwater). De kosten voor scheiding van het water bedragen €0,75 per 1.000 liter drinkwater.

  • Staditec reinigt uitgaande stallucht. Uv-licht uit lampen (onder) of ionenvangers (boven) waar de lucht langs stroomt, doodt ziektekiemen. Kosten €1.500 per unit. Het aantal benodigde units verschilt per bedrijf.

  • Met een coating houdt Weda de binnenkant van de mengtanks en de leidingen schoner. De coating, gebaseerd op nanotechnologie, stoot vloeistoffen af. Weda kan nog niet vertellen hoeveel duurder de installaties met deze coating zijn.
    Bekijk deel 1 van dit beursverslag

Of registreer je om te kunnen reageren.