Boerenblog

3 reacties

‘Verhuizen, weg van ons varkensbedrijf’

Het is gelukt. We hebben de datum voor de bedrijfsoverdracht kunnen handhaven. We hebben geen zorgen meer over de dieren en of de ventilatie wel werkt. Voor het eerst woon ik niet meer op een boerderij.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk zijn we op onze nieuwe stek beland. Voor het eerst van mijn leven woon ik niet meer op een boerderij.

Wat verzamelt een mens een hoop spullen, of moet ik zeggen rommel? Daar kom je pas bij een verhuizing achter.

Wij hebben 35 jaar op deze boerderij gewoond en hadden genoeg ruimte om dingen niet gelijk weg te gooien. Zoveel mogelijk spullen zijn verkocht. Wat niet meegenomen kon worden of te verkopen was, is naar de stort gegaan.

Het leuke van spullen te koop zetten is dat je veel oude bekenden en ook buren nog weer eens spreekt. Als die vervolgens materialen meenemen en ook nog geld overmaken, dan is het perfect.

We hebben lange dagen gemaakt. De mestkelders moesten zuigleeg zijn

De afspraak was dat we alles bezemschoon zouden opleveren en dat is gelukt. Maar wat een werk gaf dat zeg. We hebben lange dagen gemaakt. De mestkelders moesten zuigleeg zijn. De laatste dag heb ik alle kelders nog eens laten legen en de mest over het maisland laten uitrijden waarna de mais gepland kon worden.

Het is fantastisch hoeveel hulp we hebben gehad. Allemaal nogmaals bedankt.

En bevalt het een beetje, dat vraagt iedereen mij. Nou, tot nu toe bevalt het super. We wonen nu vlakbij onze kinderen, hoe makkelijk is het dan om even op de fiets langs te gaan.

Geen zorgen meer over de gezondheid van de beesten, de voermachine of de afstelling van de ventilatie

De continue zorgen liggen achter ons, dat valt me wel op. Geen zorgen meer over de gezondheid van de beesten, of de voermachine wel werkt, of de ventilatie wel goed is afgesteld. De prijsontwikkelingen natuurlijk, met daaraan gekoppeld nu de corona-ontwikkelingen. En niet te vergeten de stikstofperikelen.

Dreiging coronavirus en geluk met varkensprijs bij afleveren

We hebben gelukkig gewoon door kunnen werken, ook de bouwvakkers, ondanks de dreiging van het coronavirus. Ik ken niemand die deze ziekte heeft. Het lijkt erop dat we er gewoon doorheen rollen. Natuurlijk gun ik alle collega’s goede opbrengsten, die zorg heb ik niet meer en dat voelt prima.

Het afleveren van onze zeugen, biggen en varkens is precies op het hoogste prijsniveau gebeurd. Hoeveel geluk kan je hebben. Dat scheelt enorm veel opbrengst met nu. Pure mazzel.

Tegels leggen en schilderen

Het is nog steeds druk. Ons nieuwe plekje begint eindelijk af te raken. We hebben nog steeds elke dag monteurs over de vloer. Ik kan daar zelf hele dagen helpen met het afwerken.

Vandaag hebben we bijvoorbeeld de laatste tegels gelegd. Morgen gaan we weer verder met schuren en schilderen. Ik probeer alles een voor een ook echt helemaal af te maken.

Nee, me vervelen zit er nog lang niet in. We hebben ook leuke buren, gewoon boerenvolk waar wij ons prima thuis voelen.

Van de tuinsproeier tot aan de verlichting en de deurbel, alles is met de telefoon te regelen

Het is wel enorm wennen aan al die nieuwe apparatuur. Het lijkt wel of alles aangestuurd wordt met apps. Van de tuinsproeier tot aan de verlichting en de deurbel, alles is met de telefoon te regelen. Het maakt niet uit waar je bent, met een simpele druk op de knop zie je wie er aanbelt. Ook vanuit het buitenland te regelen of te controleren.

Ik hoop dat we dit jaar nog een keer een reisje kunnen maken. Daar zijn we wel aan toe nu, na alle drukte.

Laatste reacties

  • varken23

    Heel veel succes, op het juiste moment gestopt 👍👍

  • j.g.verbeek1

    Dirk heel veel dank voor wat je hebt mogen betekenen voor de sector, en een goede tijd in gezondheid toe gewenst .

  • Komt goed

    Bedankt voor alle goede columns

Of registreer je om te kunnen reageren.