Boerenblog

‘Trots op titel Agrarisch Ondernemer 2019’

Heel trots kan ik vertellen dat we Agrarisch Ondernemer 2019 zijn geworden! We zijn supertrots! Overdonderd zijn we met reacties, telefoontjes, bloemen etc. We zijn er beduusd van. Zo mooi dat een varkenshouder de verkiezing heeft gewonnen, vind ik. Voor onze mooie sector vind ik het ook een opsteker. Voor ons hopen wij dat het een steuntje in de rug zal zijn om Hamletz in de markt te zetten.

Voor de publieksprijs hebben we ons best gedaan om de ons bekende relaties in te schakelen. Spontaan sprak de Dierenbescherming haar support uit op Linkedin. Verrassend was de onverwachte hulp van Wakker Dier. Zij stuurden een tweet en een berichtje op Facebook met de oproep om Hamletz aan de publieksprijs te helpen. Tof dat ook deze ngo’s hun support geven. Op de jaarlijkse Nuffield-conferentie in Ames in Iowa kregen we ook nog wat stemmen.

Jaarlijkse conferentie van Nuffield

En dat is meteen een mooi bruggetje naar deze jaarlijkse conferentie van Nuffield. Maar liefst 7 nieuwe scholars woonden deze conferentie bij. Een aantal van de scholars kent u vast wel. Het zijn Jeroen van Wijk, Willem Voncken, Pieter van der Valk, Heleen Lansink, Ingrid Jansen, Ruth van der Haar en Bas Groeneveld. Een onbeschrijflijke ervaring voor hen. Uit 11 landen komen er mensen bijeen in gesprek over de landbouw. Over de wereld rondom en alles wat er speelt op en rond het boerenerf en in de agribusiness. Over hun ervaringen moeten ze zelf maar vertellen.

De bouw van de 2 sterren-biggenstal vordert. Hopelijk kunnen de eerste biggen er begin juni in. Wij kijken daar erg naar uit

Vergaderen

Zelf geniet ik van de gesprekken op zo’n conferentie. Het minder leuke deel is dat we ook moeten vergaderen. Alle landenvoorzitters van Nuffield vormen samen met 3 oud-scholars de ‘board van Nuffield International’. U zult de komende tijd vast en zeker wel iets merken van alle opgedane ervaring.

Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Bouw biggenstal vordert

Thuis gaat het verder. Nog steeds hebben we elke 2 weken bouwvergadering. De bouw van de 2 sterren-biggenstal vordert. De spanten staan er en de wanden worden deze week geplaatst. Hopelijk kunnen de eerste biggen er begin juni in. Wij kijken daar erg naar uit.

Resultaat om trots op te zijn

De laatste stap in de ombouw naar 2 sterren is de aanpassing van de laatste kraamboxen naar vrijloopkraamhokken. En dan zijn we het bouwen echt helemaal zat. Vooraf hadden we zo’n traject niet zo belastend ingeschat. En als we alles geweten hadden, weet ik niet of we er wel aan begonnen waren. Maar… het resultaat is iets om trots op te zijn. Daar kijken we dan ook naar uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.