Boerenblog

2 reacties

‘Last van klimaatstress’

Waarom proberen wij als varkenshouders eigenlijk geen goed doel van de Postcodeloterij te worden?

De provinciale verkiezingen zitten er weer op. In Noord-Brabant en Gelderland zie je nog steeds veel CDA en VVD, in de Randstad opvallend veel Forum voor Democratie. Het lijkt wel hoe groener je woont, hoe rechtser je stemt. Het klimaatakkoord waarin staat dat we in 2030 49% minder CO2 uit mogen stoten, is tot stand gekomen doordat de coalitie opschuift naar links. De sceptici onder ons hebben nu een tegenstem gedaan.

GroenLinks

Ik merk dat ik de laatste tijd last krijg van klimaatstress. Het onderwerp gaat me behoorlijk de keel uithangen. Het lijkt wel of de verkiezingen enkel over het klimaat gingen en dat overige provinciale issues er niet zijn of er niet toe doen. Zoals altijd zal er wel een compromis gezocht worden. Als we niet opletten, kan GroenLinks het ons behoorlijk lastig maken.

Een grote groep mensen staat ver af van waar ons eten vandaan komt

Sociale media

Wij produceren op een zeer efficiënte manier voldoende lekker en kwalitatief goed voedsel. Waarom worden we dan zo verguisd? Ik denk dat we in een veel te luxe positie zitten waar eten in overvloed is. Een grote groep mensen staat ver af van waar ons eten vandaan komt. Ze hebben als enige referentie hun eigen hond of kat en kennen die dieren net zo veel rechten toe als de mens. Deze groep mensen zal dan ook kritisch zijn en blijven op wat er met de dieren gebeurt en hoe ermee wordt omgegaan. Een heel kleine groep gaat daar extreem ver in, maar weet de publiciteit wel te halen. Die laatste, kleine groep begint wel steeds meer van zijn voetstuk te vallen. In de sociale media komen steeds meer tegengeluiden.

Boerburgertweet

Wij doen ontzettend ons best om burgers in stallen te laten kijken, iets wat overigens in geen enkele andere sector gebeurt. Ik vraag me steeds meer af, wat deze transparantie ons eigenlijk oplevert. We communiceren via Boerburgertweet en noem maar op. Maar ook al hebben we alle zeugen los in de kraamstal, blijven alle staarten lang en hangen overal speeltjes, dan nog zal het niet genoeg zijn voor ngo’s als Wakker Dier.

Postcodeloterij

Wakker Dier krijgt meer dan € 1,3 miljoen van de Postcodeloterij om van vlees weer een kwaliteitsproduct te maken in plaats van kiloknallers. Dus om boeren weer een eerlijke prijs te laten krijgen. Ik weet niet wat Wakker Dier aan die eerlijke prijs doet, maar vooralsnog jaagt het alleen onze kosten omhoog en doet het er alles aan om ons het leven zuur te maken.

Waarom proberen wij als varkenshouders eigenlijk geen goed doel van de Postcodeloterij te worden? Dat zal het welzijn van de dieren en van ons verbeteren. Misschien krijgen wij dan ook eens een podium en een eerlijke prijs! We kunnen dan met een gerust hart met de Postcodeloterij meedoen en meegenieten als de Straatprijs valt.

Ik ben in elk geval blij dat Nederland niet massaal links gestemd heeft.

Laatste reacties

  • Tinus1

    ........Wakker Dier krijgt meer dan € 1,3 miljoen van de Postcodeloterij om van vlees weer een kwaliteitsproduct te maken in plaats van kiloknallers.
    Als dat waar is dan hebben onze standsorganisaties flink zitten slapen.....

  • agratax.1

    Onze behaalde CO2 uitstoot vermindering wordt steeds vergeleken met de behaalde resultaten in ons omringende landen en vallen dan tegen. Dit verbaast kennelijk de beleidsmakers en brengt hen tot paniek besluiten. Het verbaast mij niet, want als ik overstap van kolen of bruinkool op aardgas is de 49 % reductie al bijna een feit en dit doen die landen. Maar wij hebben die transitie al vele decennia gleden gedaan en moeten nu dus van het doel van anderen nog eens 49 % afhalen. Dit staat gelijk aan een schaatsrace waarbij je de ene deelnemer op de startstreep zet en de andere de halve afstand cadeau doet. Weer eens het bekende (on)gelijke speelveld van onze Haagse vrienden, aangewakkerd door de Postcodeloterij. wel de antiboeren steunen en de boeren in de kou laten staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.