Boerenblog

13 reacties

‘Indringers die 18 camera’s ophangen in stal’

De wereld wordt steeds gekker. In de stal blijken 18 camera’s te hangen, die samen naar onze schatting wel € 4.000 waard zijn. Geld is kennelijk geen bezwaar voor dierenactivisten die op onwettige wijze het bedrijf zijn binnengekomen.

Van een aantal dingen die de laatste tijd gebeuren, snap ik niets meer. Neem de stikstofproblematiek. De bestuursrechter oordeelt en het hele land ligt plat.

Raar dat iedereen stikstof slecht vindt

Ik vind het gek dat iedereen meteen vindt dat stikstof slecht is. Bijna 80% van de lucht die wij inademen bestaat uit stikstof. Jaarlijks worden miljoenen tonnen stikstof gebruikt voor de bemesting van onze grond. Ik ben zeer enthousiast over stikstof, omdat ik weet dat zonder goede bemesting er nauwelijks iets groeit.

Door die extra stikstof groeit alles beter en wordt meer CO2 opgenomen. Natuurlijk verandert de natuur en zal de zandhagedis het moeilijker krijgen, maar daar komen andere kansen voor in de plaats.

Nu is het duidelijk dat er vanuit de lucht te veel stikstof op de natuurgebieden valt. Ik vind dat zeer positief; door die extra stikstof groeit alles beter en wordt er meer CO2 opgenomen wat we allemaal willen. Natuurlijk verandert de natuur en zal de zandhagedis het moeilijker krijgen, maar daar komen kansen voor andere dieren voor in de plaats. Zo zit de natuur in elkaar.

We hebben het afgelopen jaar gezien dat de standpunten van de linkse groeperingen en partijen sterk verharden. Steeds vaker blijkt ook dat het hard roepen van een kleine minderheid een grote invloed heeft op de meerderheid.

Ik denk dat niemand het nu meer waagt in een stal te komen, niet vanwege de belachelijk lage straffen, maar vanwege de honderden boze boeren die binnen 10 minuten naar het bedrijf komen

We hebben allemaal verwonderd de uitspraak gevolgd over de inval van Animal Rights Watch in Boxtel. De daarop volgende app-groep van Farmers Defence Force is natuurlijk de beste reactie. Ik denk dat niemand het nu meer waagt in een stal te komen, niet vanwege de belachelijk lage straffen, maar vanwege de honderden boze boeren die binnen 10 minuten naar het bedrijf komen.

Lees verder onder de foto.

Camera's en randapparatuur kunnen een lieve duit kosten. Dierenactivisten die illegaal grote aantallen camera's plaatsen op veehouderijbedrijven, zitten kennelijk niet om geld verlegen, zo schrijft Boerderij-columnist Mari van Genugten. - Foto: Jeshoots.com op Unsplash
Camera's en randapparatuur kunnen een lieve duit kosten. Dierenactivisten die illegaal grote aantallen camera's plaatsen op veehouderijbedrijven, zitten kennelijk niet om geld verlegen, zo schrijft Boerderij-columnist Mari van Genugten. - Foto: Jeshoots.com op Unsplash

In totaal zijn in onze stal 18 camera’s gevonden; indringers hebben die opgehangen. Wij schatten dat de apparatuur circa € 4.000 kost, dus geld is geen probleem voor de activisten

Het is nodig dat deze groep uitbreidt naar Duitsland. Mijn broer belde mij vorige week dat ze een geavanceerde camera in de stal gevonden hadden. We besloten toch nog eens goed rond te kijken. Het bleek om acht camera’s te gaan. We hebben toen besloten niets te doen, om publiciteit te voorkomen.

Camera’s bij verlaadplaatsen en boven ziekenboegen

De volgende dag heeft al het personeel het hele bedrijf uitvoerig uitgekamd. In totaal zijn 18 camera’s gevonden. De camera’s waren hoofdzakelijk boven de ziekenboegen en bij de verlaadplaatsen van de dieren opgehangen, soms in pvc-buizen boven de voerleidingen. Deze grote hoeveelheid aan camera’s werd ook ons wat te veel en we hebben toch de politie ingeschakeld.

Ziekterisico’s door inbraak activisten bij instanties gemeld

Omdat we verplicht zijn extra ziekterisico’s bij de verantwoordelijke instantie te melden, hebben we dit gedaan. Die stuurde vervolgens een delegatie van vijf personen, die het hele bedrijf onderzocht heeft of alles wel klopt.

De indringers blijken het gaaswerk rond ons bedrijf kapot te hebben geknipt en zijn via een waarschijnlijk niet goed afgesloten deur binnengekomen.

Wij schatten dat de gebruikte apparatuur circa € 4.000 kost, dus geld is geen probleem.

Als u morgen in uw stal komt, kijk dan ook eens goed naar boven en zorg dat uw hele bedrijf echt afgesloten is

Als u morgen in uw stal komt, kijk dan ook een keer goed naar boven en zorg dat het hele bedrijf echt goed afgesloten is. Als dat al zou helpen.

Lees alles over het stikstofbeleid en het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in dit dossier.

Laatste reacties

 • ????

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • agratax(1)

  Niet goed afgesloten deur! Hiermee neemt de boer zelf de verantwoording min of mee op zich. Ik kan je zeggen dat een groot deel zo niet alle sloten ook cylinder sloten met eenvoudige middelen (schroevendraaiertje, peperclip etc.) in een mum van tijd te openen zijn.

 • Attie

  Koeien hou je achter een schrikdraad, indringers achter een...??

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Alco

  Ook als iets niet is afgesloten blijf er met je poten vanaf!!!!

 • farmerbn

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • xw

  te veel stikstof dat vinden we allemaal slecht net zoals te veel prietpraat

 • info36

  De bestuursrechter is ook gekleurd. Of zijn gekleurd.

 • farmerbn

  De redactiebeheerder is wel erg streng geworden. Mijn oproep om lid te worden van die camarahangers om die mensen goed te leren kennen mag niet.

 • nvanrooij1

  Farmerbn inderdaad raar. Misschien is iemand van de redactie wel lid van die camerahangers en willen ze niet dat je toetreedt.

 • haj146

  Is er een ICT er die kan achterhalen wie de beelden van de camera bekijkt? Straffen zijn veel te laag voor dergelijke inbraken. Wereld is kapot

 • kleine boer

  ja farmerbn raar om jou reactie te verwijderen er was niks mis mee

 • rverheij

  Ammoniak is inderdaad zeker niet slecht, het bind het astma veroorzakende stikstof oxide.
  De amer centrale blaast zelf ammoniak in de schoorsteen om de stikstofoxide uitstoot te reduceren. Hetzelfde principe als adblue bij dieselmotoren.

 • R. B.

  Pas op redactie, Straks denken wij nog dat de activisten al bij jullie geïnfiltreerd zijn.
  We weten ze schuwen geen enkel middel en hebben zat geld via omwegen van de postcode loterij.
  Kijk maar eens op jensen.nl het echte geluid

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.