Boerenblog

1773 x bekeken 2 reacties

'Vechten voor pipAdoptie of tegen kanker'

Vorige week fietsten collega’s veel geld bij elkaar voor BIG Challenge, iets dat plotseling erg dichtbij komt, zo schrijft columnist Erik Stegink.

Op het moment van schrijven van deze column zitten mijn vrouw en ik in de wachtkamer van de afdeling van de mammapoli in het Deventer Ziekenhuis. Een vervolgonderzoek naar aanleiding van het reguliere bevolkingsonderzoek was nodig om duidelijk te kunnen maken of mijn vrouw borstkanker heeft. Een onzekere periode van zes dagen ligt achter ons en vandaag zal er duidelijkheid komen.

Een spannend moment straks, voor ons ...

BIG Challenge

Tijdens het wachten zie ik op Facebook de BIG Challenge die collega’s op de Alpe d’HuZes voor zich hebben en waarbij zij al meer dan €1.000.000 voor het ­Koningin Wilhelmina Fonds verzameld hebben. Een spannende en inspirerende activiteit voor een bijzonder goed doel. Dit jaar doet een ­recordaantal van 242 deelnemers mee. Hierbij laten vele boeren zich van een andere kant zien, die ook voor de deelnemers zeer emotioneel kan zijn.
In de voorbije zeven edities heeft BIG Challenge ruim €5,3 miljoen ingezameld voor KWF Kanker­bestrijding. Daarmee is het de op twee na grootste fondsenwerver voor KWF.

Wachtkamer

Naast ons in de wachtkamer zit een vriendin en ook boerin met haar dochter in dezelfde onzekerheid. Ze vertelt ons hoe ze zich vanmorgen voelde. “Ik zag vanmorgen opeens dat in onze tuin de bloemen zo mooi opengaan.” Dit bevestigt voor mij dat, als je in deze lastige fase zit, er heel andere dingen belangrijk zijn dan je bedrijfsactiviteiten.

Na varkensglijbaan en varkensvoetbal nu pipAdoptie

Vóór de onzekerheid van de uitslag hadden we als bedrijf samen met enkele partners voorbereidingen getroffen om deze zomer een innovatief idee te lanceren. Opnieuw een idee dat meerdere malen door bezoekers op ons bedrijf genoemd werd. Na een varkensglijbaan, voetballende varkens en een varkenskaas willen we de pipAdoptie introduceren. Een soort van adoptie van biggen voor mensen die normaal niet bekend met varkens zijn. Een klein ‘Piggy’s Palace’ bij mensen thuis, met daarbij alle veterinaire en administratieve eisen, een biologisch pipapret-voerpakket en mogelijke begeleiding van het slacht- en vleesverwerkingstraject.
Met een uitslag zonder kanker geeft het ons extra energie om voor zo’n nieuw idee te gaan.

Dan komt de uitslag: gaan we voor pipAdoptie of gaan we vechten tegen kanker?

Vervolgonderzoek nodig

Helaas nog geen duidelijkheid. Vervolgonderzoek is nodig om uitsluitsel te kunnen geven. Ook nu blijkt dat tijdige signalering en onderzoek nodig is om deze nare ziekte te kunnen beheersen en bestrijden, dus chapeau voor alle BIG Challenge-gangers.

Voor ons blijft het nog even onzeker maar wanneer jullie pipAdoptie in de media voorbij zien komen, weten jullie dat het goed gaat met mijn lieve vrouw.

Laatste reacties

  • marga2

    Erik, jij en je vrouw veel sterkte in deze spannende tijd. Duimen voor een goede uitslag en een flitsende start van pipAdoptie.

  • mirjam.haanen1

    Erik, wat een mooi artikel . hoop en positivisme zullen jullie er doorheen helpen weet ik uit ervaring. Heel veel hoop gewenst in deze onzekere periode . Arnold Reichert ( Big Challenge)

Of registreer je om te kunnen reageren.