Boerenblog

2294 x bekeken 10 reacties

Brabant Zonder Verstand

BZV staat voor Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij, een bureaucratisch monster in conceptvorm. Brabant Zonder Verstand zou beter passen.

Tientallen reacties kreeg ik op mijn blog Brabants Verstand. Hoe ver kan Brabant de kostprijs middels provinciale wetgeving opdrijven om zo spoedig mogelijk de gehele veehouderij te verbannen? De Commissie-Van Doorn verbleekt hierbij en ook de deal met de supers kan de prullenbak in. Het CBL kan gerust achteroverleunen.
Lees hier het complete concept, maar ga er eerst goed stevig voor zitten. (Alle veehouderij, varkens vanaf pag. 55).

Betutteling
Ondertussen is het voor de rest van Nederlandse boeren verstandig om zich in te dekken tegen deze betutteling door overheden en actieclubs. Boven de grote rivieren is er geen mestoverschot, is de zelfvoorzieningsgraad maar net boven de 100 procent en is de maatschappelijke weerstand een stuk minder. Voor een goede communicatie en transparante varkenshouderij zetten we de 'Focus on my Farm'.
Ingewijden wijzen erop dat het een concept betreft, er kunnen nog wat scherpe randjes vanaf, er kan ook nog wat bovenop. Zoals inmiddels bekend wordt over het verdienmodel niet gesproken, hooguit wordt de boer veel succes gewenst ...

 

Bron: Farm Focus

Laatste reacties

 • BW

  Heb even snel gekeken. Ben benieuwd wie die 100 proefbedrijven zijn. Hier is het laatste woord nog lang niet over gezegd.

 • Zents beheer

  Zo dan, daar ligt het, de BZV, wat een bagger ! Lijkt me voldoende om de ambtenaren in Brabant jaren aan werk te helpen. Wellicht levert het ook nog flink wat nieuwe baantjes op. Even voor wie het nog niet wist, het architect van deze regel terreur is Yves De Boer, van de VVD !

 • bankivahoen

  Een perfect voorbeeld van hoe men een land regelrecht naar de afgrond helpt. Alles gebaseerd op regels die op drijfzand berusten, dit land is compleet verziekt en niemand die dit een halt toe kan roepen want de hele bevolking is door jarenlange hersenspoeling totaal van het padje af en heeft geen idee wat hier aan het gebeuren is!

 • Zents beheer

  Nou bestuurders van zlto, nvv en nvp. Is dit ongeveer zoals jullie het bedoeld hadden? Veel beter dan die kostprijs verhogende dierrechten, ja toch?

 • alco1

  B.V. Nederland leent steeds maar bij om te kunnen blijven leven als 'God in Frankrijk' Particulieren zouden allang failliet verklaard worden. En al decennia's hebben we regeringen die getoets worden op populariteit en denken. Wie na ons komt, wie dan zorgt. Het lijken de Spaanse voetbalclubs wel. Tot dat de staatsschuldbom barst.

 • somporn

  common sense,alco.
  Komt in het woordenboek in Den Haag jammer genoeg niet voor.
  Kunnen beter een stel goede ondernemers er neer zetten dan zogenaamde
  drs in de geschiedenis of greenpeace activist.

 • jaapjo

  juist Henny vd Most for president!

 • alco1

  Als je het boek van Hennie v/d Most gelezen hebt, kom je tot de ontdekkingdat de oplosingen die hij aandraagt in feite hier op neerkomt dat het geld binnen de landsgrenzen sneller rond moet gaan, maar daar komt ook een eind aan. In zijn laatste boek heeft hij het over de pensioen fondsen te gebruiken. Net alsof dat geld ergens in een hoekje ligt. Als je dat geld wilt gebruiken vallen ergens anders spaanders. De geldstroom met het buitenland moet aangepakt worden en voordat ik weer een reactie krijgt dat de handelbalans positief is het volgende. Wat we weg brengen met vakanties staat daar niet in. Ook niet wat we shoppen over de grens. Wat buitenlandse werknemers meenemen ook niet. Wat uitgekochte boeren meenemen om elders te beginnen van hetzelfde, ontwikkelingshulp en ga zo maar door.

 • Mozes

  Alco, volgens mij staat de rente over de staatsschuld er ook niet in.
  En dat is heeeeeel erg veel.

 • koestal

  Het leven was goed in het Brabantse land

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.