Boerenblog

1842 x bekeken 1 reactie

Opladen voor het komende seizoen

De showrooms waren de afgelopen periode nog dagelijks gevuld. Er is op diverse terreinen nog veel te doen in varkensland. Nu wordt het even wat rustiger.

Binnenkort ga ik met het gezin er een week tussenuit, dit keer naar America, maar dan in het mooie Limburg. Voor wie werk een straf is, mag vakantie beslist niet vermengd worden met zaken. Ik neem ook enige afstand, maar ideeën borrelen des te meer op tijdens boswandelingen en fietstochten. Gelijk een boerenerf draait FarmFocus 365 dagen per jaar door. Met het bedrijf liggen we op koers, het eerste halfjaar was goed, al belooft de tweede helft niet meer dan hooguit de broek kunnen ophouden. Tijd voor reserveren wordt niet gegund.

UniFar kan los
Leden van UniFar kunnen inmiddels los op het FarmFocus-digitale platform, ze vinden daar de details van de varkensprijzen en voerwinstontwikkelingen, maar ook grondstofprijzen. De soja-50 vliegt door de €50-grens, de tarwe door de €25-grens, deze prijzen hebben we jarenlang niet gekend. Gelukkig zien we binnen diverse clusters dat men echt grip op de eigen kosten krijgt en zo weet te overleven. Ik gun het akkerbouwers overigens evengoed, het verband tussen voer- en varkensnoteringen is echter al jaren zoek, zie ook onderstaande grafiek en detailinformatie op het platform.

Negende netwerkseizoen
Wie graag inbreng wil in het nieuwe seizoen, dan wel tips of ideeën heeft, wordt verzocht zich snel te melden. Bij voorkeur halen we rendement door samenwerking. De voorbereiding is in volle gang en de eerste sprekers zijn belegd. Met enkele serieuze partijen uit het bedrijfsleven en organisaties willen we partnerschappen uitbouwen tot volwassen niveau. Gefaseerd betrekken we ook andere diersectoren en geven we een vervolg aan de succesvolle debatten van het afgelopen seizoen. In voer staan nieuwe ontwikkelingen voor de deur, maar ook de vermarkting van varkensvlees komt aan de orde.

bron: FarmFocus

Eén reactie

  • joannes

    Eindelijk een informatief blog, en niet van die populistische kul.

Of registreer je om te kunnen reageren.